I Scenkonst Sörmlands projekt Härifrån får du komma nära, ibland hela vägen hem till olika sörmländska musiker och höra deras musik. Det är folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, klassiska musiker, popmusiker. Och all musik är från Sörmland.

Det var de inställda konserterna och uppskjutna spelningarna i pandemins fotspår som gjorde att Scenkonst Sörmlands musikproducenter Ismo Railisson och Pontus Langendorf satte sig ner och funderade på ett projekt de länge funderat på, men hittills inte haft tid att förverkliga. Men nu!

Härifrån har Scenkonst Sörmland döpt sitt filmprojekt till och siktet är inställt på att dokumentera och sätta ihop en lista över alla de professionella folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, popmusiker och klassiska musiker som bor och verkar inom Sörmlands gränser,  och samtidigt spela in konserter som vem som helst kan njuta av på sociala medier och Scenkonst Sörmlands hemsida.

– Vi vill skapa en bank av sörmländska musiker och samtidigt utnyttja den här tiden på ett vettigt sätt, säger Ismo Railisson.

Filmerna publiceras två i veckan och Scenkonst Sörmland  la upp de första två av tolv filmer den 20 maj . Till dags dato – 26 maj – har de visats drygt 5000 gånger och delats massor av gånger. Inspelningarna och filmningen görs av Niclas Törnblom, från Cineworks Filmproduktion i Vagnhärad.

Se filmerna via Scenkonst Sörmlands hemsida

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.