I Scenkonst Sörmlands projekt Härifrån får du komma nära, ibland hela vägen hem till olika sörmländska musiker och höra deras musik. Det är folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, klassiska musiker, popmusiker. Och all musik är från Sörmland.

Det var de inställda konserterna och uppskjutna spelningarna i pandemins fotspår som gjorde att Scenkonst Sörmlands musikproducenter Ismo Railisson och Pontus Langendorf satte sig ner och funderade på ett projekt de länge funderat på, men hittills inte haft tid att förverkliga. Men nu!

Härifrån har Scenkonst Sörmland döpt sitt filmprojekt till och siktet är inställt på att dokumentera och sätta ihop en lista över alla de professionella folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, popmusiker och klassiska musiker som bor och verkar inom Sörmlands gränser,  och samtidigt spela in konserter som vem som helst kan njuta av på sociala medier och Scenkonst Sörmlands hemsida.

– Vi vill skapa en bank av sörmländska musiker och samtidigt utnyttja den här tiden på ett vettigt sätt, säger Ismo Railisson.

Filmerna publiceras två i veckan och Scenkonst Sörmland  la upp de första två av tolv filmer den 20 maj . Till dags dato – 26 maj – har de visats drygt 5000 gånger och delats massor av gånger. Inspelningarna och filmningen görs av Niclas Törnblom, från Cineworks Filmproduktion i Vagnhärad.

Se filmerna via Scenkonst Sörmlands hemsida

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.