I Scenkonst Sörmlands projekt Härifrån får du komma nära, ibland hela vägen hem till olika sörmländska musiker och höra deras musik. Det är folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, klassiska musiker, popmusiker. Och all musik är från Sörmland.

Det var de inställda konserterna och uppskjutna spelningarna i pandemins fotspår som gjorde att Scenkonst Sörmlands musikproducenter Ismo Railisson och Pontus Langendorf satte sig ner och funderade på ett projekt de länge funderat på, men hittills inte haft tid att förverkliga. Men nu!

Härifrån har Scenkonst Sörmland döpt sitt filmprojekt till och siktet är inställt på att dokumentera och sätta ihop en lista över alla de professionella folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, popmusiker och klassiska musiker som bor och verkar inom Sörmlands gränser,  och samtidigt spela in konserter som vem som helst kan njuta av på sociala medier och Scenkonst Sörmlands hemsida.

– Vi vill skapa en bank av sörmländska musiker och samtidigt utnyttja den här tiden på ett vettigt sätt, säger Ismo Railisson.

Filmerna publiceras två i veckan och Scenkonst Sörmland  la upp de första två av tolv filmer den 20 maj . Till dags dato – 26 maj – har de visats drygt 5000 gånger och delats massor av gånger. Inspelningarna och filmningen görs av Niclas Törnblom, från Cineworks Filmproduktion i Vagnhärad.

Se filmerna via Scenkonst Sörmlands hemsida

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.