– Teatern ger oss en djupare förståelse för vår samtid och om oss själva, säger Christina Seldahl Lindgren, teaterproducent på Estrad Norr.

Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.

Christina Seldahl Lindgren, teater producent på Estrad Norr berättar om verksamheten 2018

Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram emot och förväntar er bli populärast under året? Och varför tror du det?
Potatishandlaren tror jag kommer att bli väldigt populär. Tredje sommaren vi spelar den och efterfrågan verkar aldrig ta slut att få möta Molins persongalleri från vår mobila scen som gör scenkonsten väldigt tillgänglig för både arrangör och publik. Att den är så populär tror jag består av den folkliga tonen i föreställningen, många känner igen karaktärerna från sitt eget liv.

Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på Länsteatern, berätta varför.
Svårt att välja ut någon, vi har gjort så många fina pärlor. Ska jag peka ut någon så får det bli en av våra stora satsningar som vi gjort under åren som också varit samarbeten med musik- och musikteatern på Estrad Norr.

De som varit en annan sorts utmaning men också väldigt roligt och lärande. 2010 gjorde vi en produktion som hette Vidundret som handlade om Storsjöodjuret och där spelade vi på en vägfärja som la till vid bryggor runt Storsjön, något som aldrig hade gjorts och framför allt väldigt uppskattat av arrangörer och publik. Det är en produktion som verkligen stack ut och fick Teatersverige att höja blicken åt norr.

På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får ni gensvar/återkopplingar av dem?
Vi sätter stort fokus på teater för barn och unga – ett av de absolut viktigaste områdena vi har att satsa på. Det är ju stundens konst, mötet som blir väldigt visuellt och händelserikt och som ibland sätter igång tankens rörelse i en annan riktning än vad de kanske är van vid. Har fått många exempel på det genom åren vid möten med barn- och unga,  även från pedagogerna. Jag hoppas/tror att teatern ger oss en djupare förståelse för vår samtid och om oss själva.

www.estradnorr.se

Bilden överst är från Potatishandlaren, foto Sandra Lee Pettersson

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.