– Dalateatern är en plats för vår tids angelägna samtal, säger Ann-Katrin Hernandez Ekström, marknadschef på Dalateatern.

Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.

Ann-Katrin Hernandez Ekström, marknadschef på Dalateatern berättar om teaterns verksamhet 2018

Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram emot och förväntar er bli populärast under året? Och varför tror du det?
Det är svårt att välja ut någon av de fyra föreställningar vi producerar under 2018, eftersom alla är sinsemellan väldigt olika och tilltalar olika målgrupper.

Den vuxenföreställning Dalateatern spelar nu under vårvintern heter Dålig stämning och handlar om vuxenmobbning. Pjäsen grundar sig på sanna berättelser om vuxenmobbning, insända av folk i Dalarna. Det ska bli spännande att följa publikens reaktioner och upplevelser av pjäsen.

I höst bjuder vi på ännu en spännande föreställning för vuxna; Tredje rikets fruktan och elände av Bertold Brecht. Det är en ruggig handling, som förstås av titeln, men med mycket musik som vanligt är hos Bertold Brecht.

För skolornas mellanstadium spelar vi nu ett vindlande teateräventyr som vrider på samtid och framtid; Utopia – eller vem ska hitta på framtiden? I höst bjuds högstadieleverna på cabarénummer med showdansande byråkrater, rullstolsrock till karaoke, nazistbrevbärare och en icke-handikappsanpassad behovstrappa. Det allvarliga budskapet handlar om längtan, övergivenhet och beroende av andra; Svårast är det med dom värdelösa.

Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på länsteatern, berätta varför.
Så klart att de stora evenemangen, musikalerna, etc är jättekul. Men det som varit mest fantastiskt är ändå de små föreställningarna, där vi kommer ut till människor i hela Dalarna, ofta ganska ovana teaterbesökare,  och med innehåll som berör. Ett exempel är pjäsen om en kvinna med Aspergers syndrom, Livet kom så plötsligt. Monologen spelades i teatersalonger och på bygdegårdar.  Fulla hus nästan överallt, berörda människor som gråter och skrattar. Då blir jag väldigt rörd; det därför en länsteater finns!

På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får ni gensvar/återkopplingar av dem?
Dalateatern är en plats för vår tids angelägna samtal. Människor ska bli berörda, få sig en tankeställare, vilket vi också ser i det som folk återkopplar till oss.

www.dalateatern.se

Bilden överst är från Dålig stämning, foto Per Eriksson

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.