– Får jag önsketänka ordentligt hoppas jag att det intresse vi väcker kommer hålla i sig hela livet , säger Mia Kjellkvist, producent på Byteatern.

Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.

Mia Kjellkvist, producent på Byteatern berättar om teaterns verksamhet 2018

Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram mot och förväntar er bli populärast det här året? Och varför tror du det?
Jag ser fram emot att följa föreställningen Ett dockhem, som precis har haft premiär nu i februari. Det är en speciell version av Henrik Ibsens relationsdrama, som vi spelar hemma hos folk i deras privata hem. Det bästa är att vi har chans att komma ännu närmre vår publik och framför att spela i hela Kalmar län, som ju är vårt uppdrag.

Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på Länsteatern, berätta om varför.
Svarar Ett dockhem här också! Jag har varit med och rekryterat de hemmen som vi spelar i och det har varit fantastiskt kul att få träffa vår publik på det sättet. Det har jag varken gjort innan eller kommer att få göra efter detta projekt. Det är också roligt att Byteatern vågar göra detta typ av experiment, vi har verkligen tagit ett steg utanför vår bekvämlighetszon men det har varit värt det alla gånger och gensvaret har varit fantastiskt.

På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får ni gensvar/återkopplingar av dem?
Rent generellt hoppas jag alltid att våra föreställningar ska väcka så pass stort intresse för förstagångsbesökare att de väljer att komma tillbaka igen. Får jag önsketänka ordentligt hoppas jag att det intresse vi väcker kommer hålla i sig hela livet. När det gäller just ovan nämnda Ett dockhem vill jag gärna att besökarna får en tankeställare kring vad teater är – det behöver inte vara scen och salong med guldpläterade ramar. Det räcker med tre skådespelare och plötsligt kan vad som helst hända.

www.byteatern.se

Bilden överst är från Ett Dockhem, foto Peder Nabo

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.