– Får jag önsketänka ordentligt hoppas jag att det intresse vi väcker kommer hålla i sig hela livet , säger Mia Kjellkvist, producent på Byteatern.

Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.

Mia Kjellkvist, producent på Byteatern berättar om teaterns verksamhet 2018

Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram mot och förväntar er bli populärast det här året? Och varför tror du det?
Jag ser fram emot att följa föreställningen Ett dockhem, som precis har haft premiär nu i februari. Det är en speciell version av Henrik Ibsens relationsdrama, som vi spelar hemma hos folk i deras privata hem. Det bästa är att vi har chans att komma ännu närmre vår publik och framför att spela i hela Kalmar län, som ju är vårt uppdrag.

Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på Länsteatern, berätta om varför.
Svarar Ett dockhem här också! Jag har varit med och rekryterat de hemmen som vi spelar i och det har varit fantastiskt kul att få träffa vår publik på det sättet. Det har jag varken gjort innan eller kommer att få göra efter detta projekt. Det är också roligt att Byteatern vågar göra detta typ av experiment, vi har verkligen tagit ett steg utanför vår bekvämlighetszon men det har varit värt det alla gånger och gensvaret har varit fantastiskt.

På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får ni gensvar/återkopplingar av dem?
Rent generellt hoppas jag alltid att våra föreställningar ska väcka så pass stort intresse för förstagångsbesökare att de väljer att komma tillbaka igen. Får jag önsketänka ordentligt hoppas jag att det intresse vi väcker kommer hålla i sig hela livet. När det gäller just ovan nämnda Ett dockhem vill jag gärna att besökarna får en tankeställare kring vad teater är – det behöver inte vara scen och salong med guldpläterade ramar. Det räcker med tre skådespelare och plötsligt kan vad som helst hända.

www.byteatern.se

Bilden överst är från Ett Dockhem, foto Peder Nabo

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.