Folk och Kultur jobbar för fullt med innehållet och allt det praktiska inför nästa Fok och Kultur som går av stapeln den 6-9 februari 2019 i Munktellsatden i Eskilstuna. Projektledare Linde Sjöstedt uppdaterar oss om det allra senaste!

”Förberedelserna inför Folk och Kultur pågår för fullt. Många vill arrangera seminarier, workshops och kulturprogram även i år, trycket har varit högt. Tack till alla som redan har skickat in förslag. Flera har bett om förlängd anmälningstid. Självklart! Vi flyttar nu fram sista anmälningsdagen till den 5 november.

Folk och Kultur 2019 är en plattform där vi bjuder in brett för samtal om kulturens roll i samhällsutvecklingen. Vem blir kulturministern som vi vill bjuda in? Vilken regering får vi? Om de finns på plats den 6 – 9 februari lovar vi att känna dem på pulsen för att få besked om vilken kulturpolitik de kommer att föra. Vi premierar tvärsektoriella möten, överraskande möten mellan konst och politik, regionala och lokala perspektiv, vi välkomnar flera genrer och även det nordiska 2019.

Foto: José Figueroa

Programmet presenteras den 20 november – så ännu gäller early bird-priser för dig som är beslutsam! Nytt för i år är att på lördagen är det fri entré till allt för alla och du som representerar en ideell förening får rabatt på deltagandet. I övrigt har vi samma priser som förra året.

Tack vare den konstruktiva feedback vi har fått från er efter första genomförandet av Folk och Kultur så kan ni nu ta del av några av de förbättringar som ska göra konventet 2019 till en ännu bättre mötesplats.

Ni får möta de besökare som är mest intressanta för er genom att onsdag – fredag är branschdagar och lördagen är riktad till allmänheten. Årets område är mer fokuserat och koncentrerat genom att alla seminarier och workshops sker i Munktellområdet. Kortare avstånd och fler människor på mindre yta öppnar upp för spontana möten.

Foto: José Figueroa

Mer rörelse på Utställartorget, för att få ett dynamiskt flöde och mer energi på Utställartorget kommer scenen i år användas till publikdragande seminarier. Mitt på torget kommer det även finnas ett riktigt bra café som blir en mötesplats för alla.

Det är lättare för er som utställare att rikta era resurser och förverkliga er strategi. Vill ni bara delta under branschdagarna (onsdag – fredag) går det bra. Vill ni nå allmänheten ställer ni ut på lördag. Ni kan självklart också ställa ut alla fyra dagarna.

Kortare lunchköer, mättare och gladare deltagare. I år kan ni förköpa lunchkuponger när ni anmäler er som gäller till Västra Porten i Stiga Sport Arena. Hela övervåningen kommer att förvandlas till restaurang och lounge. Utbudet av kaffe kommer att utökas till varje konferenssal.

Träffa, samtala och interagera mera – Elite Stadshotell är Folk och Kulturs nya vattehål, med specialpriser i baren för deltagare blir det en naturlig mötesplats. Onsdag kväll kan ni mingla här och på torsdag kväll blir det Folk och Kulturs stora Fest med livemusik och dans. Glöm inte att anmäla er!”

Linde Sjöstedt, projektledare Folk och Kultur
073-709 28 88

Vill du anmäla dig? Just nu har vi rabatt på priset / early bird-priser. Klicka här.
Vill du arrangera ett seminarium eller workshop? Klicka här.
Vill du arrangera ett konstnärligt inslag? Klicka här.
Vill du medverka på Utställartorget? Klicka r.

Se gärna ett inslag om Folk och Kultur med Länsteatrarnas ordförande Åsa Kratz i SVT Sörmland här (Från 24 okt 2018, 4 min in i inslaget).

Foto: José Figueroa

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.