Michael Johansson, verksamhetsledare på Länsteatrarna i Sverige, rapporterar om verksamheten från kansliet på Birger Jarlsgatan 39:

”- Nu börjar 2019 lida mot sitt slut och det har varit ett spännande år för Länsteatrarna i Sverige. Vi har arbetat aktivt med ett omtag kring organisationen. Vi har tillsammans med medlemmarna stakat ut en ny väg för vad vi vill uppnå och tydliggjort vilka frågor vi vill driva framöver, där ibland den långsiktiga finansieringen för länsteatrarna, värnandet av den kulturella infrastrukturen som länsteatrarna står för, och att vi står upp för den fria konsten.

Vi upplever att vi blir uppmärksammade, i den nationella såväl som den regionala och kommunala politiken. Under 2019 har vi träffat många politiska representanter på evenemang och möten och vi kommer fortsätta med det under det kommande året. En av de politiker som vi kommer att ha kontinuerlig kontakt och dialog med är kulturminister Amanda Lind.

2019 arrangerade vi aktiviteter på Folk och Kultur i Eskilstuna och under Almedalsveckan i Visby och de goda samtalen har genomsyrat dessa. Vi har också haft många bra och givande samtal på våra vår-, höst-, dialog- och scenkonstchefsmöten. Tillsammans ser vi till att vår organisation Länsteatrarna i Sverige ständigt är relevant!

Året har även innehållit ett par förändringar. För det första så har vi flyttat kansliet och hyr nu in oss hos Svensk Scenkonst på Birger Jarlsgatan 39 i Stockholm. Dessutom har vi fått en ny styrelseuppsättning.

Bland de förtroendevalda hittar vi:

 • Robert Uitto, ordförande, Estrad Norr
 • Lena Carlbom, vice ordförande, Teater Halland
 • Yvonne Rock, ledamot, Västanå teater
 • Paul Lindvall, ledamot, Scenkonst Öst
 • Martin Hedqvist, ledamot, Västerbottensteatern

Och bland de adjungerade teatercheferna:

 • Daniel Rylander, teaterchef Byteatern Kalmar Länsteater
 • Lisa Hugoson, teaterchef Dalateatern
 • Kajsa Isakson, konstnärlig ledare Folkteatern Gävleborg
 • Thomas Sundström, teaterchef Länsteatern på Gotland

Under 2020 kommer vi fortsätta arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars förutsättningar.

God jul och Gott nytt år!”

Michael Johansson, verksamhetsledare, Länsteatrarna i Sverige

 

Bilden: Michael Johansson, foto Jonas Jörneberg

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


  Jag vill äta middag 6 april

  Jag vill äta lunch 7 april

  Jag vill äta middag 7 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.