Michael Johansson, verksamhetsledare på Länsteatrarna i Sverige, rapporterar om verksamheten från kansliet på Birger Jarlsgatan 39:

”- Nu börjar 2019 lida mot sitt slut och det har varit ett spännande år för Länsteatrarna i Sverige. Vi har arbetat aktivt med ett omtag kring organisationen. Vi har tillsammans med medlemmarna stakat ut en ny väg för vad vi vill uppnå och tydliggjort vilka frågor vi vill driva framöver, där ibland den långsiktiga finansieringen för länsteatrarna, värnandet av den kulturella infrastrukturen som länsteatrarna står för, och att vi står upp för den fria konsten.

Vi upplever att vi blir uppmärksammade, i den nationella såväl som den regionala och kommunala politiken. Under 2019 har vi träffat många politiska representanter på evenemang och möten och vi kommer fortsätta med det under det kommande året. En av de politiker som vi kommer att ha kontinuerlig kontakt och dialog med är kulturminister Amanda Lind.

2019 arrangerade vi aktiviteter på Folk och Kultur i Eskilstuna och under Almedalsveckan i Visby och de goda samtalen har genomsyrat dessa. Vi har också haft många bra och givande samtal på våra vår-, höst-, dialog- och scenkonstchefsmöten. Tillsammans ser vi till att vår organisation Länsteatrarna i Sverige ständigt är relevant!

Året har även innehållit ett par förändringar. För det första så har vi flyttat kansliet och hyr nu in oss hos Svensk Scenkonst på Birger Jarlsgatan 39 i Stockholm. Dessutom har vi fått en ny styrelseuppsättning.

Bland de förtroendevalda hittar vi:

 • Robert Uitto, ordförande, Estrad Norr
 • Lena Carlbom, vice ordförande, Teater Halland
 • Yvonne Rock, ledamot, Västanå teater
 • Paul Lindvall, ledamot, Scenkonst Öst
 • Martin Hedqvist, ledamot, Västerbottensteatern

Och bland de adjungerade teatercheferna:

 • Daniel Rylander, teaterchef Byteatern Kalmar Länsteater
 • Lisa Hugoson, teaterchef Dalateatern
 • Kajsa Isakson, konstnärlig ledare Folkteatern Gävleborg
 • Thomas Sundström, teaterchef Länsteatern på Gotland

Under 2020 kommer vi fortsätta arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars förutsättningar.

God jul och Gott nytt år!”

Michael Johansson, verksamhetsledare, Länsteatrarna i Sverige

 

Bilden: Michael Johansson, foto Jonas Jörneberg

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!  Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.