Den  24 februari  är det Sverigefinnarnas dag och det firas på Finlandsinstitutet i Stockholm – och just denna gång, februari 2015,  med framträdande av Västanå teater.

Den skogsfinska kulturen och en spelmans öde står i fokus när Västanå Teater berättar Lomjansguten – en spelmanssägen, efter Lars Anderssons roman Lomjansguten, – Per Jönsson Lumiainen, Finnskogens mytomspunne spelman – i Berättarladan i Sunne sommaren 2015.

Författaren Lars Andersson som skrivit den kritikerrosade boken Lomjansguten, foto Linde Sjöstedt

Författaren Lars Andersson som skrivit den kritikerrosade boken Lomjansguten, foto Linde Sjöstedt

Boken blir under våren också följetong i Sveriges Radio P 1.

Under kvällen på Finlandsinstitutet  samtalar teaterchef Leif Stinnerbom och författaren Lars Andersson om boken, skådespelaren Björn Söderbäck läser utdrag ur den och musikern Magnus Stinnerbom ger musikaliska smakprov ur föreställningen som har premiär midsommardagen 2015.
Fri entré! Det börjar kl 18:30.

Se hela programmet här

 

Bilden överst: Teaterchef för Västanå Teater Leif Stinnerbom och spelmannen och kompositören Magnus Stinnerbom berättar i toner om Lomjansguten, foto Titti Grahl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.