Den  24 februari  är det Sverigefinnarnas dag och det firas på Finlandsinstitutet i Stockholm – och just denna gång, februari 2015,  med framträdande av Västanå teater.

Den skogsfinska kulturen och en spelmans öde står i fokus när Västanå Teater berättar Lomjansguten – en spelmanssägen, efter Lars Anderssons roman Lomjansguten, – Per Jönsson Lumiainen, Finnskogens mytomspunne spelman – i Berättarladan i Sunne sommaren 2015.

Författaren Lars Andersson som skrivit den kritikerrosade boken Lomjansguten, foto Linde Sjöstedt

Författaren Lars Andersson som skrivit den kritikerrosade boken Lomjansguten, foto Linde Sjöstedt

Boken blir under våren också följetong i Sveriges Radio P 1.

Under kvällen på Finlandsinstitutet  samtalar teaterchef Leif Stinnerbom och författaren Lars Andersson om boken, skådespelaren Björn Söderbäck läser utdrag ur den och musikern Magnus Stinnerbom ger musikaliska smakprov ur föreställningen som har premiär midsommardagen 2015.
Fri entré! Det börjar kl 18:30.

Se hela programmet här

 

Bilden överst: Teaterchef för Västanå Teater Leif Stinnerbom och spelmannen och kompositören Magnus Stinnerbom berättar i toner om Lomjansguten, foto Titti Grahl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.