”Det är lite som i Narnia, där en annan värld gömmer sig på andra sidan av garderoben.”

Så skriver Gefle Dagblad i en mycket fin recension om den musikdramatiska berättelse  som förskolebarnen kan få uppleva i Folkteaterns uppsättning i Gävleborg.

Föreställningen är regisserad och skriven av Linda Mallik. Den bygger till stora delar på berättelsen om Riddar Blåskägg och hans borg med med dörrar där hans fru  finner hemska saker, men här möter vi en flicka som är ensam hemma med och hos farfar, när pappan ska på kalas.

I föreställningen reser barnet, pappan och tygdjuren till farfar som bor långt bort i en annan stad. Hemma hos farfar finns många dörrar, man får öppna alla utom en. 

Den hemliga dörren är det förbjudet att gå in i! Barnet vill gärna kika in i alla rummen och se vad som finns där. Men när pappa försvinner ut för att gå på kvällskalas, tappar barnet lusten att upptäcka något mer hemma hos farfar. Tyghunden däremot går inte att stoppa, den har nosat sig till äventyr. Kom och hjälp till ropar den och sliter upp en av dörrarna, den med en blå snäcka. Och plötsligt är de ute på havet.Den musikdramatiska berättelsen spelas dels hos Folkteatern, men går även på turné.

– Att göra en föreställning för förstagångsbesökare är en särskild ära. Då vill jag göra mitt allra bästa så det blir ett besök till och kanske ett till, med en livslång vänskap med teatern. Musiken i föreställningen ser jag som ett bonusspråk, den talar det som sägs mellan raderna. Och när dessutom texten sjungs som här, ja då kallar jag det opera, säger Linda Mallik, regissör

Den musikdramatiska berättelsen hade premiär 13 mars, spelas för förskolor i Gävleborg och som offentlig familjeföreställning till och med maj 2023.

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.