Scenkonst Sörmland spelar Skamceremonin för både konventdeltagare på Folk och Kultur och allmänheten på lördag den 9 februari kl 10 och kl 13. Det är fri entré och det är först till kvar som gäller. Scenkonst Sörmland håller sedan 2014 till på John Engellaus gata 3 i Munktellstaden, där det finns en konsertsal, blackbox, dansstudio och kontor.

– Vi tycker det är jätteroligt att vi finns på plats mitt i området för Folk och Kultur, säger Lisa Lach, marknadsansvarig på Scenkonst Sörmland. -Och de som inte sett våra lokaler än är hjärtligt välkomna till det som händer i vårt hus och kolla in hur fint vi har det!

Skamceremonin, foto Märta Thisner

Skamceremonin är en samproduktion mellan Scenkonst Sörmland och Unga Klara i Stockholm.  Under 2018 inleddes ett 3-årigt utvecklingsprojekt där scenerna lär känna varandras organisationer och sätt att arbeta.

–  Vi har valt att samarbeta med Unga Klara på grund av deras långa erfarenhet av barnperspektiv, normkritik, kollektiva researchmetoder och arbete med referensgrupper som vi vill ta med in i vårt arbete med barn och unga i Sörmland, berättar Yvonne Granath, producent på Scenkonst Sörmland. – Tanken har också varit att ha samtal och processer kring former för hur en regional institution kan genomföra längre och fördjupade samarbeten med fri grupp.

Nu är parterna inne på andra året och samproducerar Skamceremonin – för mellanstadiet. Föreställningen spelades på Unga Klara i Stockholm för en offentlig publik under hösten 2018, med premiär den 12 oktober. Våren 2019 ska Skamceremonin vidare ut på turné i de sörmländska mellanstadieskolorna och kommer att spelas vid drygt 100 tillfällen för c:a 5000 elever.

Skamceremonin är en föreställning som vill sticka hål på och göra upp med skammen så att den försvinner, spricker eller blir till något helt annat. Pjäsen regisseras av Gustav Deinoff, efter ett manus av Åsa Lindholm. För ljud och kompositioner står Eric Bibb, amerikansk singsong-writer och bluesmusiker, bosatt i Sverige. Läs mer

Under Folk och Kultur arrangerar Scenkont Sörmland också:

Film: Till Drömmarnas Land, filmvisning och samtal med regissören, Svenska Kyrkan
Onsdag 18.30 – 20.30 – Scenkonst Sörmland (Konsertsalen)

Konsert: Camerata Nordica och Melodie Zhao, Scenkonst Sörmland
Fredag 19.00 – 20.30 – Lokomotivet

Film: Moa Martinson Landsmodern, Produktionsgruppen Wechselmann AB
Fredag 19.00 – 21.00 – Scenkonst Sörmland (Konsertsalen)

Scenkonst Sörmlands hemsida

Bilden överst: Skamceremonin, foto Märta Thisner

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.