Oktoberteatern välkomnas som ny medlem i medlemsorganisationen Länsteatrarna i Sverige. Det innebär att Länsteatrarna i Sverige nu också finns representerade i Södertälje kommun i Stockholms län. Oktoberteatern är ytterligare en länsteater med ett kommunalt uppdrag och stor erfarenhet av arbete med barn och unga.

Oktoberteatern bildades 1973 som en fri teatergrupp och är idag en mindre institutionsteater med fast scen i Södertälje. Oktoberteatern kom till Södertälje 1978 med en vision om att göra en djärv, ny, unik teater med rötterna djupt nere i det mångkulturella samhälle som Sverige idag är. Oktoberteatern producerar scenkonst för främst barn och unga, vilket inkluderar verksamhet riktad till Södertäljes alla grundskoleelever samt till barnfamiljer, men också för vuxna.

– Vår organisation har nu fått ännu en kompetent medlem i Oktoberteatern, en teater som är lokalt och regionalt djupt förankrad i Södertälje kommun i Stockholms län, säger Åsa Kratz, ordförande för Länsteatrarna i Sverige.  Oktoberteatern har stor erfarenhet av arbete med framförallt barn och unga i fokus. Den erfarenheten kommer att berika vårt fortsatta arbete med att tydliggöra scenkonstens kraft och möjligheter att stärka utvecklingen av både individ och samhälle och ge oss övriga medlemmar i Länsteatrarna i Sverige värdefull inspiration och kunskap.

– Vi ser Länsteatrarna i Sverige som en bra arena för erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning, säger Johanna Lindell, ordförande i Oktoberteaterns styrelse. Vi har många gemensamma utmaningar med de andra scenkonstaktörerna i föreningen och ser fram emot att samarbeta i den här konstellationen.

– Vi har lämnat vårt fria gruppliv och behöver råd och stärkande samtal med  teatrar som har längre erfarenhet av att vara en institution – och se hur vi  tillsammans håller teaterns själ och hjärta vid liv  i dessa tider av utveckling och förändring, säger Ninne Olsson, konstnärlig ledare för Oktoberteatern.

Läs mer om Oktoberteatern på deras hemsida
Bilden överst. Från Oktoberteaterns verksamhet Embryo, en teaterlekstudio för lågstadiebarn. Inom ramen för barn – och ungdomsverksamheten produceras även föreställningen och workshops. Foto: Rebecka Asshoff.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.