ung scen/östs föreställning Rose Rose Rose har blivit uttagen att spela på Scenkonstbiennalen i Malmö 26-31 maj.

Rose Rose Rose hade premiär den 31 januari 2014 och är regisserad av ung scen/östs konstnärliga ledare Malin Axelsson. Föreställningen blev en av ung scen/östs största kritiker- och publiksuccéer och nominerades också till Svenska Teaterkritikers förenings pris 2014.

I föreställningen bjuds publiken in till Roses innersta hemligheter och tankar, in i djupet av flickgarderoben bland smink, modeller, Justin Bieber, bantningstips, Hollywood, idoltävlingar, våld, kärlek och sex. Rose spelas av tre manliga skådespelare i en föreställning som omförhandlar rätten till det sköra, känsliga, gulliga och rosafärgade. Texten har utvecklats genom workshops och publika readings i Frankrike och Sverige 2008-2013 och är ett samarbete med det europeiska nätverket Labo/07 och SACD. Föreställningen spelas på svenska, engelska och franska, men kan förstås av alla.

Läs mer

Bilden ovan: Ung scen / öst 2013, Rose, Rose, Rose, Krister Kern, Ashkan Ghods och Elya Birman, foto Markus Gårder

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.