Torsdag den 19 november blir det en heldag med ämnen som rör ungkultur och demokrati på Botkyrka Movement 2015. Heldagen arrangeras av  Botkyrka Kommun som har satt samman ett brett program med konkreta exempel på delaktighetsmetoder, processer, interkulturellt arbetssätt och angeläget utbud som presenteras genom längre föreläsningar, kortare pitchar och hands-on exempel från många olika perspektiv. Deltagarna kommer att få möta andra som jobbar med kultur och ungdomar och ta del av deras verksamheters svårigheter och utmaningar.

Ung Scen Norr medverkar med en presentation av sin aktuella repertoar. 2015 startade verksamheten Ung Scen Norr – ett treårigt projekt, som framför allt vänder sig till ungdomar 13-19 år. Ung Scen Norr skapar professionell scenkonst i dialog med unga. Genom arbetet vill Ung Scen Norr utmana, involvera och synliggöra ungas situation ur deras perspektiv. Och i mötet tänja gränserna för hur teater skapas och vems berättelse som berättas. Ung Scen Norr vill inspirera och peppa unga att vilja möta teater.  Daniel Isakson, verksamhetsledare och Johanna Larsson, regissör, berättar på Botkyrka Movement 2015 om processen i Norrbotten inför Ung Scen Norrs första produktion Man vänjer ju sig vid det vackra  och i Botkyrka inför den nyligen startade produktionen av fortsättningen Vi hänger inte här, vi går runt, som är ett samarbete med Riksteatern. Vi hänger inte här, vi går runt kommer att turnera i Norrbotten våren 2016. Materialet till nästa föreställning tas fram med ungdomar i Botkyrka kommun och i Norrbotten. Föreställningen produceras i samarbete mellan Riksteatern och Ung Scen Norr.

Ung Scen Norr, Man vänjer sig vid det vackra, foto Samuel Zakrisson

Ung Scen Norr, Man vänjer sig vid det vackra, foto Samuel Zakrisson

Datum och tid: Torsdag 19 november kl 9-17
Plats: Tumbascenen. Utbildningsvägen 2, Tumba

För anmälan och mer information: Hemsida och Facebook

Läs mer om Ung Scen Norr

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.