Torsdag den 19 november blir det en heldag med ämnen som rör ungkultur och demokrati på Botkyrka Movement 2015. Heldagen arrangeras av  Botkyrka Kommun som har satt samman ett brett program med konkreta exempel på delaktighetsmetoder, processer, interkulturellt arbetssätt och angeläget utbud som presenteras genom längre föreläsningar, kortare pitchar och hands-on exempel från många olika perspektiv. Deltagarna kommer att få möta andra som jobbar med kultur och ungdomar och ta del av deras verksamheters svårigheter och utmaningar.

Ung Scen Norr medverkar med en presentation av sin aktuella repertoar. 2015 startade verksamheten Ung Scen Norr – ett treårigt projekt, som framför allt vänder sig till ungdomar 13-19 år. Ung Scen Norr skapar professionell scenkonst i dialog med unga. Genom arbetet vill Ung Scen Norr utmana, involvera och synliggöra ungas situation ur deras perspektiv. Och i mötet tänja gränserna för hur teater skapas och vems berättelse som berättas. Ung Scen Norr vill inspirera och peppa unga att vilja möta teater.  Daniel Isakson, verksamhetsledare och Johanna Larsson, regissör, berättar på Botkyrka Movement 2015 om processen i Norrbotten inför Ung Scen Norrs första produktion Man vänjer ju sig vid det vackra  och i Botkyrka inför den nyligen startade produktionen av fortsättningen Vi hänger inte här, vi går runt, som är ett samarbete med Riksteatern. Vi hänger inte här, vi går runt kommer att turnera i Norrbotten våren 2016. Materialet till nästa föreställning tas fram med ungdomar i Botkyrka kommun och i Norrbotten. Föreställningen produceras i samarbete mellan Riksteatern och Ung Scen Norr.

Ung Scen Norr, Man vänjer sig vid det vackra, foto Samuel Zakrisson

Ung Scen Norr, Man vänjer sig vid det vackra, foto Samuel Zakrisson

Datum och tid: Torsdag 19 november kl 9-17
Plats: Tumbascenen. Utbildningsvägen 2, Tumba

För anmälan och mer information: Hemsida och Facebook

Läs mer om Ung Scen Norr

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.