Teater Västernorrland vill söka nya vägar för att nå arrangörer i länet och samarbetar med riksteaterföreningarna och med andra länsteatrar.

Under hösten samarrangerar Teater Västernorrland ett antal föreställningar med olika riksteaterföreningar. När teaterföreningen köper in en föreställning står teatern för två. Teaterföreningen får alltså tre föreställningar till priset av en. Att dela på kostnader, intäkter och ansvar gör det lättare för föreningarna att våga ta risker. Teatern samarbetar även med  riksteaterföreningarna när det gäller lunchteater.

Teater Västernorrland har arrangerat lunchteater på Sveateatern i Sundsvall sedan 2007 och det har varit en stor publiksuccé. Sedan i våras erbjuder teatern lunchteater också i Örnsköldsvik och från och med i höst även i Härnösand, vilket alltså är ett samarrangemang med riksteaterföreningarna i respektive kommun.

Samarbetsprojekt med andra länsteatrar under hösten
Under hösten har Teater Västernorrland två olika samarbetsprojekt med två andra norrländska länsteatrar: Estrad Norr med föreställningen När man skjuter arbetare och Norrbottensteatern med föreställningen Bäst före? Om kärlekens hållbarhet. 

-Samarbetena är viktiga för oss när det gäller att turnera i större delen av Norrland och inte bara inom vårt eget län. Det gör det lättare att nå ut till en större publik om vi kan dela med oss av våra kontakter och på så vis att få till större turnéer. Den här typen av samarbeten skapar mervärde för båda parter och det är något vi kommer att fortsätta med, säger Frida Amnow, marknadsförare på Teater Västernorrland.

När man skjuter arbetare, Estrad Norr, foto Sandra Lee Pettersson

Teater Västernorrland samarbetar under hösten 2015 med Estrad Norr och deras turnerande föreställning När man skjuter arbetare, foto Sandra Lee Pettersson

 

Teater Västernorrland 


 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.