Teater Västernorrland riktar sig direkt till invånarna i Västernorrland och efterfrågar berättelser om vändpunkter i livet. Berättelserna kommer att vävas ihop till en föreställning med premiär våren 2023. Rasmus Lindberg är regissör, Alexandra Loonin är dramaturg och Victor Wigardt medverkar som skådespelare.  

Vi blev nyfikna på projektet Vändpunkter och ställde några frågor till Victor Wigardt!

Victor Wigardt, skådespelare på Teater Västernorrland. Foto teatern.

 Hej Victor, ni söker berättelser från boende i Västernorrland. Berätta, varför?
-Vi är nyfikna på vilka berättelser som finns hos länsbefolkningen och hur dessa berättelser sammanvävda kan berätta något om platsen vi bor på och dess invånare. För mig har det här varit som en påminnelse om hur mycket vi inte vet om varandra. Alla våra liv innehåller vändpunkter som när dom inventeras visar sig innehålla stor dramatik, igenkänning och humor. I teaterarbetet jobbar vi ju mycket med vändpunkter och vi tyckte att det skulle vara spännande att den här gången leta efter vändpunkter i publikens liv istället för i världsdramatiken.

Hur föddes idén till projektet Vändpunkter?
-Teaterns repertoarråd läste pjäsen ”Avgörande ögonblick” av Rasmus Lindberg som han skrev och regisserade för Norrbottensteatern. Samtidigt hade ett samtal pågått kring att göra ett projekt som tar avstamp i länsbornas egna berättelser och efter samtal med Rasmus tog det här projektet form.

Vad kommer att hända med berättelserna?
-Berättelserna är tänkt att bilda en bank som sedan Rasmus Lindberg, som kommer skriva och regissera även hos oss, och dramaturgen Alexandra Loonin kan sovra i och som sedan Rasmus kommer dramatisera. Premiär våren 2023!

 Har ni fått några svar?
-Det har vi verkligen!

Läs mer på Teater Västernorrlands hemsida här.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.