Den 11 september anordnar Teater Halland en reading med efterföljande paneldebatt och publiksamtal inför valet 2014. Teaterns ensemble läser den nyskrivna texten Det trogna biet surrar för den skrumpnade rosen av Bengt Ohlsson. Läsningen är förutsättning och ingång till den efterföljande debatten som ska handla om en av valets viktigaste frågor, arbetslösheten.

Frågan om arbetslösheten skildras på ett drastiskt, tänkvärt och roligt sätt i texten Det trogna biet surrar för den skrumpnade rosen av författaren, dramatikern och journalisten Bengt Ohlsson. Parkskötarna Jurek och Valdemar, stressade Matti, bänksittarna Figge och Rickard och arbetslösa Lotta möts i parken. Alla med olika åsikter om liv, arbete och politik. Lotta ställer frågor om strukturer, personligt och kollektivt ansvar och meningen med livet. Pjäsen är helt nyskriven och aldrig tidigare spelad.

Efter läsningen följer en paneldebatt med inbjudna gäster från olika verksamhetsområden och ideologier. Panelen i olika åldrar kommer från olika verksamhetsområden och ideologier. Moderator är idéhistorikern och skribenten David Karlsson.

Läs mer om evenemanget och de medverkande här

Teater Halland, Reading och Paneldebatt, foto Jonna Nimonius

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.