26 september är det Världskulturfestival i Eskilstuna. Scenkonst Sörmland är medarrangör

Världskulturfestivalen lägger fokus på musik, dans, möten mellan människor samt kulturer, musikstilar och mat från olika delar av världen. Festivalen  startade i Eskilstuna 2006 som en världsmusikfestival och har varit ett återkommande event varje höst sedan dess. Det är kommunen som är arrangör tillsammans med bl.a. Scenkonst Sörmland och festivalens program har tagits fram i samverkan med ett tjugotal kultur- och invandrarföreningar i Eskilstuna. Festivalen har under de senaste åren även börjat visa dans från olika kulturer. På programmet finns också teaterföreställningar som fokuserar på aktuella samhällsfrågor inom demokrati och integration.

Scenkonst Sörmland är med i planering och förberedelser inför festivalen. Som van arrangör kan Scenkont Sörmland dela med sig av sina erfarenheter och hitta intressanta ensembler som kan delta i festivalen.

Scenkonst Sörmland bidrar med två akter: Oud-spelaren Milad Bahi & Hanin Band, som består av fyra musiker som på oud, gitarr och sång framför syriansk musik med influenser från olika delar av Mellanöstern – och den brasilianska sångerskan Miriam Aïda som uppträder med en gitarrist, två slagverkare och två capoeiristas, som gestaltar musiken med den akrobatiska kampkonsten/dansen capoeira. Dansarna är två av världens främsta capoeiristas från Abadá Capoeira.

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Festivalen äger rum 26 september i  Munktellområdet med  kulturarenan Lokomotivet som huvudscen.  (Munktellområdet är ett f.d. industriområde som numera är upprustat och används som hotell, museum, science park m.m.) Inträdet är gratis!

Världskulturfestivalen arrangeras av: Eskilstuna kommun, Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Folkhögskola, Studiefrämjandet, Sensus och ABF, med stöd av Rekarne Sparbanksstiftelse, Eskilstuna Kommunfastigheter AB och Munktellstaden. Programmet är skapat i samverkan med Eskilstunas föreningsliv.

Läs mer 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.