26 september är det Världskulturfestival i Eskilstuna. Scenkonst Sörmland är medarrangör

Världskulturfestivalen lägger fokus på musik, dans, möten mellan människor samt kulturer, musikstilar och mat från olika delar av världen. Festivalen  startade i Eskilstuna 2006 som en världsmusikfestival och har varit ett återkommande event varje höst sedan dess. Det är kommunen som är arrangör tillsammans med bl.a. Scenkonst Sörmland och festivalens program har tagits fram i samverkan med ett tjugotal kultur- och invandrarföreningar i Eskilstuna. Festivalen har under de senaste åren även börjat visa dans från olika kulturer. På programmet finns också teaterföreställningar som fokuserar på aktuella samhällsfrågor inom demokrati och integration.

Scenkonst Sörmland är med i planering och förberedelser inför festivalen. Som van arrangör kan Scenkont Sörmland dela med sig av sina erfarenheter och hitta intressanta ensembler som kan delta i festivalen.

Scenkonst Sörmland bidrar med två akter: Oud-spelaren Milad Bahi & Hanin Band, som består av fyra musiker som på oud, gitarr och sång framför syriansk musik med influenser från olika delar av Mellanöstern – och den brasilianska sångerskan Miriam Aïda som uppträder med en gitarrist, två slagverkare och två capoeiristas, som gestaltar musiken med den akrobatiska kampkonsten/dansen capoeira. Dansarna är två av världens främsta capoeiristas från Abadá Capoeira.

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Festivalen äger rum 26 september i  Munktellområdet med  kulturarenan Lokomotivet som huvudscen.  (Munktellområdet är ett f.d. industriområde som numera är upprustat och används som hotell, museum, science park m.m.) Inträdet är gratis!

Världskulturfestivalen arrangeras av: Eskilstuna kommun, Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Folkhögskola, Studiefrämjandet, Sensus och ABF, med stöd av Rekarne Sparbanksstiftelse, Eskilstuna Kommunfastigheter AB och Munktellstaden. Programmet är skapat i samverkan med Eskilstunas föreningsliv.

Läs mer 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.