26 september är det Världskulturfestival i Eskilstuna. Scenkonst Sörmland är medarrangör

Världskulturfestivalen lägger fokus på musik, dans, möten mellan människor samt kulturer, musikstilar och mat från olika delar av världen. Festivalen  startade i Eskilstuna 2006 som en världsmusikfestival och har varit ett återkommande event varje höst sedan dess. Det är kommunen som är arrangör tillsammans med bl.a. Scenkonst Sörmland och festivalens program har tagits fram i samverkan med ett tjugotal kultur- och invandrarföreningar i Eskilstuna. Festivalen har under de senaste åren även börjat visa dans från olika kulturer. På programmet finns också teaterföreställningar som fokuserar på aktuella samhällsfrågor inom demokrati och integration.

Scenkonst Sörmland är med i planering och förberedelser inför festivalen. Som van arrangör kan Scenkont Sörmland dela med sig av sina erfarenheter och hitta intressanta ensembler som kan delta i festivalen.

Scenkonst Sörmland bidrar med två akter: Oud-spelaren Milad Bahi & Hanin Band, som består av fyra musiker som på oud, gitarr och sång framför syriansk musik med influenser från olika delar av Mellanöstern – och den brasilianska sångerskan Miriam Aïda som uppträder med en gitarrist, två slagverkare och två capoeiristas, som gestaltar musiken med den akrobatiska kampkonsten/dansen capoeira. Dansarna är två av världens främsta capoeiristas från Abadá Capoeira.

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Miriam Aïda uppträder genom Scenkonst Sörmlands försorg, foto Charlotte Carlberg Bårg

Festivalen äger rum 26 september i  Munktellområdet med  kulturarenan Lokomotivet som huvudscen.  (Munktellområdet är ett f.d. industriområde som numera är upprustat och används som hotell, museum, science park m.m.) Inträdet är gratis!

Världskulturfestivalen arrangeras av: Eskilstuna kommun, Scenkonst Sörmland, Eskilstuna Folkhögskola, Studiefrämjandet, Sensus och ABF, med stöd av Rekarne Sparbanksstiftelse, Eskilstuna Kommunfastigheter AB och Munktellstaden. Programmet är skapat i samverkan med Eskilstunas föreningsliv.

Läs mer 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.