Scenkonst Sörmland och Unga Klara inledde ett fördjupat samarbete 2017 som nu har resulterat i mellanstadieföreställningen Välkommen till skamceremonin. Premiär på Unga Klara den 12 oktober och  vårturné 2019 i Sörmland, där föreställningen kommer att visas för 5000 sörmländska elever.

Välkommen till Skamceremonin är en samproduktion mellan Scenkonst Sörmland och Unga Klara i Stockholm.  Under förra hösten och våren inleddes ett 3-årigt utvecklingsprojekt där scenerna lär känna varandras organisationer och sätt att arbeta.

–  Vi har valt att samarbeta med Unga Klara på grund av deras långa erfarenhet av barnperspektiv, normkritik, kollektiva researchmetoder och arbete med referensgrupper som vi vill ta med in i vårt arbete med barn och unga i Sörmland, berättar Yvonne Granath, producent på Scenkonst Sörmland.

– Tanken har också varit att ha samtal och processer kring former för hur en regional institution kan genomföra längre och fördjupade samarbeten med fri grupp.

Nu är parterna inne på andra året och gör tillsammans  Välkommen till Skamceremonin för mellanstadiet. Välkommen till Skamceremonin spelas på Unga Klara i Stockholm för en offentlig publik under hösten 2018, med premiär den 12 oktober. Våren 2019 drar föreställningen vidare ut på skolturné i de sörmländska mellanstadieskolorna och kommer att spelas vid drygt 100 tillfällen för c:a 5000 elever.

Välkommen till Skamceremonin är en föreställning som vill sticka hål på och göra upp med skammen så att den försvinner, spricker eller blir till något helt annat. Pjäsen regisseras av Gustav Deinoff, efter ett manus av Åsa Lindholm. För ljud och kompositioner står Eric Bibb, amerikansk singsong-writer och bluesmusiker, bosatt i Sverige.

Läs mer hos Unga Klara.

Läs mer hos  Scenkonst Sörmland.

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.