Lars Melin blir ny konstnärlig ledare för Regionteater Väst i Uddevalla – RTV Teater.
Lars kommer närmast från Smålands Musik och Teater i Jönköping där han arbetat som konstnärlig ledare och teaterchef. Lars är skådespelare och regissör, främst på teaterscenen, men också inom film och tv. Det är framförallt hans mångåriga erfarenhet från scenkonsten för barn och unga som bidragit till valet av honom som chef.

-Det här känns otroligt roligt! Jag är grymt peppad! Tjänsten på RTV är en tjänst som jag har sökt tidigare. Det är alltså en teater som jag har velat till länge. När jag såg annonsen blev min längtan tillbaka till barn- och ungascenen för stor, säger Lars Melin.

På regionteater Väst är man mycket glad över rekryteringen

-Lars delar vårt stora engagemang och intresse i den unga publiken. Han har också lång erfarenhet som regissör och har arbetat som konstnärlig ledare sedan 2011, säger Susanna Dahlberg, VD.

Läs mer

Lars Melin, foto Lars Kroon

Lars Melin, foto Lars Kroon

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.