Länsteatrarnas teaterchefer, konstnärliga ledare och kulturpolitiker / styrelseledamöter från medlemsteatrarna har varit samlande i tre dagar på Västanå Teater i Sunne för länsteatrarnas gemensamma höstmöte.

-”Västanå Teaters mottagande av oss alla på vårt höstmöte var så inspirerande. Historien om uppkomsten av teatergruppen fram till förverkligandet av den enorma berättarlada – som nog är ett av de härligaste teaterhusen i landet – är en historia som verkligen visar på kulturens kraft. Det fina bemötandet vi fick från alla gav kraft till viktiga diskussioner om hoten mot kulturen och dess frihet. Vi stärker varandra i vetskapen om att fri kultur och scenkonst håller samhället öppet och debatten fri. Ett särskilt tack till alla på Västanå Teater!”  Robert Uitto, ordförande Länsteatrarna i Sverige

Leif Stinnerbom, teaterchef och konstnärlig ledare, berättar om verksamheten på Västanå Teater. Foto Robert Uitto.

Under tre dagar har det förts många och givande samtal om det nya politiska läget och tankar om eventuellt nya direktiv kring stödet till kulturen. Vi har diskuterat faran att friheten skall begränsas. Vi fick ta del av till ett mycket intressant panelsamtal om hur vi skapar något lokalt med George Andrén, landshövding i Värmland, Po Tidholm, författare och journalist, Stella Broos, konstnärlig ledare Alma Löv konstmuseum och Leif Stinnerbom, konstnärlig ledare och teaterchef Västanå teater.

Beslut har fattats kring 2023 år budget och verksamhetsplan, med flera insatser kring information utåtriktat till beslutfattare, stat, region och kommun. Nya politiker från valet kräver också nya insatser för spridning av kunskap om regional kultur och scenkonst.

Det bjöds också på fantastisk scenkonst: VÄSTANÅ JUL – med Sophia och Magnus Stinnerbom, Anders Wendin, tillsammans med andra skickliga musiker.

I vår ses vi på Länsteatern på Gotland i Visby!

Anders Westin, Sophia och Magnus Stinnerbom tillsammans med andra skickliga musiker i VÄSTANÅ JUL. Foto Robert Uitto.

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.