Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin Forsberg, chef på Norrdans, med sitt senaste verk Proxy vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. 

Martin Forsberg, foto Norrdans.

Både i sin roll som koreograf och som Norrdans konstnärlige ledare är Martin Forsberg känd för sin förmåga att vilja och lyckas kommunicera med sin publik. I höst skapar han ett eget verk för Norrdans i samarbete med scenografen Chrisander Brun och kompositören SØS Gunver Ryberg. Den konstnärliga trion strävar efter att publikens personliga upplevelse ska ställas i första rummet. Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin, Chrisander och SØS vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. Tillsammans med Norrdans åtta dansare undersöks beståndsdelarna av vad kommunikation innebär och våra förväntningar på teaterrummet. Enligt uppgift kan vi förvänta oss asymmetri, intensiva ordlösa diskussioner och kanske en möjlighet att hålla någon i handen…

Proxy vill vara ditt ombud, dina fantasier och de där ryckningarna kroppen gör, just innan du somnar, säger Martin Forsberg.

Proxy har premiär den 5 oktober och riktar sig till en publik från 12 år och uppåt.

Läs mer om Martin Forsberg, Chrisander Brun – scenograf, SØS Gunver Ryberg – kompositör.

Läs mer om Norrdans.

 

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.