Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin Forsberg, chef på Norrdans, med sitt senaste verk Proxy vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. 

Martin Forsberg, foto Norrdans.

Både i sin roll som koreograf och som Norrdans konstnärlige ledare är Martin Forsberg känd för sin förmåga att vilja och lyckas kommunicera med sin publik. I höst skapar han ett eget verk för Norrdans i samarbete med scenografen Chrisander Brun och kompositören SØS Gunver Ryberg. Den konstnärliga trion strävar efter att publikens personliga upplevelse ska ställas i första rummet. Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin, Chrisander och SØS vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. Tillsammans med Norrdans åtta dansare undersöks beståndsdelarna av vad kommunikation innebär och våra förväntningar på teaterrummet. Enligt uppgift kan vi förvänta oss asymmetri, intensiva ordlösa diskussioner och kanske en möjlighet att hålla någon i handen…

Proxy vill vara ditt ombud, dina fantasier och de där ryckningarna kroppen gör, just innan du somnar, säger Martin Forsberg.

Proxy har premiär den 5 oktober och riktar sig till en publik från 12 år och uppåt.

Läs mer om Martin Forsberg, Chrisander Brun – scenograf, SØS Gunver Ryberg – kompositör.

Läs mer om Norrdans.

 

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.