Yvonne Rock bor i Stockholm och har arbetat de senaste 40 åren inom kulturlivet i Sverige. Yvonne var en av grundarna till Västanå Teater i slutet på 70-talet och till Judiska Teatern i början på 90—talet. Hon var samordnare för Mångkulturåret ( 2006) och överlämnade  betänkandet ”Mångfald är framtiden” till Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. I Länsteatrarnas styrelse sitter hon sedan våren 2016. Vi bad Yvonne skriva några rader om sig själv.

”Idag är jag delägare i TYP Kulturkapital. Vi är en konsultbyrå som är med i processer att utveckla kulturen/ konsten och vi ger råd, stöd, strategier, praktiskt produktion till våra kunder. Vi ser att det finns en oförlöst potential i kulturens förhållande till samhället som vi vill frigöra. Vi ser att kulturen kan finnas ännu mer i fokus i dagens samhällsutveckling, och då krävs det också att vi odlar konsten. Kulturen är en förutsättning för tillväxt och utveckling. Konsten/ kulturen har en central roll för samhällsutvecklingen.

Att vara vice ordförande i Västanå Teater är otroligt stimulerande för mig. Jag är sommarvärmlänning och spenderar en hel del tid och energi där. Under de senaste åren har Västanå tagit steget att vidareutveckla sin verksamhet i flera riktningar, Berättarladan i Sunne , är under ombyggnad och hyser nu två scener och möjligheter för en året runt verksamhet. 2016  startade Unga Västanå, en helt ny barn och ungdomsverksamhet, som med stöd av Allmänna Arvsfonden kommer driva konstnärlig verksamhet för barn och unga i åldrarna 8-18 år i Västanås konstnärliga tradition. Ytterligare ett nytt ben i verksamheten är Västanå Folk Festival med konserter och seminarier.

Jag är djupt engagerad idag i olika kulturverksamheter, jag finns i olika styrelser, och verkar med stark passion för att stödja och finnas för unga konstnärer i utveckling.

Uppdraget i Länsteatrarna i Sverige känns otroligt stimulerande och spännande. En organisation som har medlemmar i stort sett över hela Sverige. Vilken möjlighet till utmaningar och utveckling!”

Yvonne Rock, augusti 2016

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.