Yvonne Rock bor i Stockholm och har arbetat de senaste 40 åren inom kulturlivet i Sverige. Yvonne var en av grundarna till Västanå Teater i slutet på 70-talet och till Judiska Teatern i början på 90—talet. Hon var samordnare för Mångkulturåret ( 2006) och överlämnade  betänkandet ”Mångfald är framtiden” till Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. I Länsteatrarnas styrelse sitter hon sedan våren 2016. Vi bad Yvonne skriva några rader om sig själv.

”Idag är jag delägare i TYP Kulturkapital. Vi är en konsultbyrå som är med i processer att utveckla kulturen/ konsten och vi ger råd, stöd, strategier, praktiskt produktion till våra kunder. Vi ser att det finns en oförlöst potential i kulturens förhållande till samhället som vi vill frigöra. Vi ser att kulturen kan finnas ännu mer i fokus i dagens samhällsutveckling, och då krävs det också att vi odlar konsten. Kulturen är en förutsättning för tillväxt och utveckling. Konsten/ kulturen har en central roll för samhällsutvecklingen.

Att vara vice ordförande i Västanå Teater är otroligt stimulerande för mig. Jag är sommarvärmlänning och spenderar en hel del tid och energi där. Under de senaste åren har Västanå tagit steget att vidareutveckla sin verksamhet i flera riktningar, Berättarladan i Sunne , är under ombyggnad och hyser nu två scener och möjligheter för en året runt verksamhet. 2016  startade Unga Västanå, en helt ny barn och ungdomsverksamhet, som med stöd av Allmänna Arvsfonden kommer driva konstnärlig verksamhet för barn och unga i åldrarna 8-18 år i Västanås konstnärliga tradition. Ytterligare ett nytt ben i verksamheten är Västanå Folk Festival med konserter och seminarier.

Jag är djupt engagerad idag i olika kulturverksamheter, jag finns i olika styrelser, och verkar med stark passion för att stödja och finnas för unga konstnärer i utveckling.

Uppdraget i Länsteatrarna i Sverige känns otroligt stimulerande och spännande. En organisation som har medlemmar i stort sett över hela Sverige. Vilken möjlighet till utmaningar och utveckling!”

Yvonne Rock, augusti 2016

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.