Samverkan skapar nya möjligheter. Det tycker Teater Halland som samarbetar med företagare, idrottsföreningar och kulturlivet i höst.

Teater Halland Cykel Per-Anders Nilsson Foto Gun Nilsson.

Teater Halland Per-Anders Nilsson Foto Gun Nilsson.

Samverkan mellan företagare, kulturlivet och idrottsföreningar skapar nya möjligheter. Det tycker Teater Halland och eftersom Varberg är Crescents och Monarks hemstad så ligger ju sporten cykling nära till hands och se där, ett exempel på samverkan som resulterade i teaterns medverkan i Träffpunkt Cykel som gick av stapeln lördagen den 31 augusti 2013: ett evenemang för cykelentusiaster där de kunde träffa representanter från cykelvärlden, se en cykelfilm om tillverkningen av cykelhjul och lyssna på en cykelkonsert. Cykeltillverkare och cykelklubbar inom motion och cykelsport var inbjudna att delta. Dessutom medverkade en närliggande restaurang och Cykelfrämjandet.
Filmen The True Wheel: The Noble Art of Wheelbuilding hade sin premiär på Träffpunkt Cykel . Filmen fokuserar på cykelmekanikern Lars Tausson i Kungsbacka och hur det egentligen går till att bygga ett lätt, runt och starkt hjul och vi får följa med in i Monarkfabriken i Varberg och ta del av hjultillverkningen där.

På programmet stod också en cykelkonsert med cykel i fokus där verk framfördes ackompanjerat av videoverk. Kan ekrarnas tickande ljud och ringklockans pling bli musik? Ja det tycker i alla fall kompositörerna Mikael Forsman och Per-Anders Nilsson. De tog därför sin cykelkonsert till Varberg där elektronisk- och livemusik blandas med filmen om cykelhjulet. Per-Anders Nilsson, som är både cyklist och musiker, cyklar sedan länge i cykelklubb och ville sammanföra den passionen med musiken som är det han livnär sig på.

Mer info om konserten här
Mer info om Cykelkonsert/Träffpunkt Cykel på Teater Halland här

Doc Lounge Varberg i Teater Hallands foajé
Teater Hallands foajé blir arena för nya kulturmöten i dokumentärfilmsklubben Doc Lounge som drivs i samarbete med Film i Halland och Musik i Halland. Doc Lounge Varberg bjuder i höst på dokumentärfilm, barhäng och musik utvalda torsdagar med början kl 19.

Dokumentärfilmsklubben Doc Lounge föddes i Malmö 2006 som ett initiativ av dokumentärfilmaren Fredrik Gertten för att skapa en levande mötesplats med dokumentärfilmen i mitten. Tesen är enkel. Dokumentärfilm är ingen smal genre, den är bred och det finns en stor publik. Målet är att visa världens bästa dokumentärer, från Sverige eller från den internationella dokumentärfilmsvärlden.

Teater Halland blev Doc Lounge Varberg under våren och visade fyra vitt skilda filmer och lockade en ny publik till teatern. Filmerna spände från discorevolution till opera och surfing till raggarkultur i dalsländska Järbo. Först ut i höst är filmen Ping Pong – Never to old for Gold, om 80-plussare som på liv och död fajtas om världsmästartiteln. Foajén fylls då med skön musik och rund-pingis innan filmen. Längre fram i höst blir det filmen Detropia, om konkursdrabbade staden Detroit. Då kommer filmregissören att finnas med via Skype för en intervju med publiken. Teater Halland arbetar aktivt för att skapa spännande koncept för varje specifik film, och har fått fint beröm av Doc Lounges Sverige-representanter.

Mer info här

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.