Norrbottensteatern tillsätter en tillförordnad teaterchef

Styrelsen för Norrbottenteatern beslutade i dag vid sitt sammanträde att skjuta på tillsättningen av ny teaterchef efter Karin Enberg som lämnar teatern efter årsskiftet. Samtidigt tillförordnads en extern teaterchef som ska leda teatern till ny chef är utsedd.   

Som ny Tf teaterchef anställs Elisabeth Lax Luleå somi dag är divisionschef vid kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting. Hon lämnar sin anställning där och kommer att tjänstgöra som Tf teaterchef fram till halvårsskiftet 2017 då ny teaterchef senast ska vara på plats. Styrelsen har valt att lösa tillsättningen av ny teaterchef i två steg då denna plötsligt uppkomna situation att teatern står utan ledare vid årsskiftet,med att tillförordna en externt person.
-Elisabeth är en mycket kompetent person som har en lång erfarenhet från scen och ledarskap inom kultur och teaterbranschen, säger Lennart Thörnlund, teaterns ordförande i en kommentar till beslutet. Det andra steget med att rekrytera en ordinarie teaterchef inleds under första halvåret 2016.

För ytterligare information:

Lennart Thörnlund 070-6392401

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.