Norrbottensteatern tillsätter en tillförordnad teaterchef

Styrelsen för Norrbottenteatern beslutade i dag vid sitt sammanträde att skjuta på tillsättningen av ny teaterchef efter Karin Enberg som lämnar teatern efter årsskiftet. Samtidigt tillförordnads en extern teaterchef som ska leda teatern till ny chef är utsedd.   

Som ny Tf teaterchef anställs Elisabeth Lax Luleå somi dag är divisionschef vid kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting. Hon lämnar sin anställning där och kommer att tjänstgöra som Tf teaterchef fram till halvårsskiftet 2017 då ny teaterchef senast ska vara på plats. Styrelsen har valt att lösa tillsättningen av ny teaterchef i två steg då denna plötsligt uppkomna situation att teatern står utan ledare vid årsskiftet,med att tillförordna en externt person.
-Elisabeth är en mycket kompetent person som har en lång erfarenhet från scen och ledarskap inom kultur och teaterbranschen, säger Lennart Thörnlund, teaterns ordförande i en kommentar till beslutet. Det andra steget med att rekrytera en ordinarie teaterchef inleds under första halvåret 2016.

För ytterligare information:

Lennart Thörnlund 070-6392401

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.