Projektledare Med Reventberg hälsar alla välkomna till det stora norrländska samarbetsprojektet Norrländsk Passion!

”Ett stort nyskapande teateräventyr – Norrländsk Passion – tar form under hösten och våren inför Kulturhuvudstadsåret Umeå2014!

Norrländsk Passion är en bred, humoristisk samtidsbild av människor, livsöden och aktuella samhällsfrågor sprungna ur vår del av Sverige. Med teater, dans, musik och projektioner skapas en stark visuell och poetisk föreställning som kommer att bli något utöver det vanliga.

Regissören och dramatikern Olle Törnqvist har tagit på sig uppdraget att sammanställa och iscensätta detta djärva projekt.

De fyra länsteatrarna; Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Scenkonstbolaget – Teater Västernorrland, Estrad Norr, Jämtland samt Giron Sámi Teáhter som samarbetar för att under maj och juni 2014 först ha premiär i Umeå och därefter turnera i hela Norrland.

Tre unga dramatiker, med rötter i Norrland, har skrivit tre nya pjäser till våra länsteatrar: Camilla Blomqvist för Norrbottensteatern: Tvåhundratusen watt, Gustav Tegby för Västerbottensteatern: Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan och Therese Söderberg för Scenkonstbolaget: Rykten på bygden. Dessa tre pjäser utgör grunden i Norrländsk Passion därtill bidrar Giron Sámi Teáhter med en orkester och från Estrad Norr i Östersund kommer Teater Barda med delar ur dansföreställningen De sociala kongresserna. Som om inte detta var nog, vill vi även att lokala körer ska medverka i föreställningen!

Norrländsk Passion som är den största teaterproduktionen under Kulturhuvudstadsåret, har premiär i Umeå 3 maj 2014 och spelar därefter på turné: Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund, Lycksele, Gällivare, Kiruna, Luleå och Skellefteå.”

Skellefteå september 2013

Med Reventberg
Projektledare för Norrländsk Passion

Löpande info om Norrländsk Passion på denna länk

Bilden överst: Med Reventberg, foto Yvonne Rittvall.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.