Projektledare Med Reventberg hälsar alla välkomna till det stora norrländska samarbetsprojektet Norrländsk Passion!

”Ett stort nyskapande teateräventyr – Norrländsk Passion – tar form under hösten och våren inför Kulturhuvudstadsåret Umeå2014!

Norrländsk Passion är en bred, humoristisk samtidsbild av människor, livsöden och aktuella samhällsfrågor sprungna ur vår del av Sverige. Med teater, dans, musik och projektioner skapas en stark visuell och poetisk föreställning som kommer att bli något utöver det vanliga.

Regissören och dramatikern Olle Törnqvist har tagit på sig uppdraget att sammanställa och iscensätta detta djärva projekt.

De fyra länsteatrarna; Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Scenkonstbolaget – Teater Västernorrland, Estrad Norr, Jämtland samt Giron Sámi Teáhter som samarbetar för att under maj och juni 2014 först ha premiär i Umeå och därefter turnera i hela Norrland.

Tre unga dramatiker, med rötter i Norrland, har skrivit tre nya pjäser till våra länsteatrar: Camilla Blomqvist för Norrbottensteatern: Tvåhundratusen watt, Gustav Tegby för Västerbottensteatern: Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan och Therese Söderberg för Scenkonstbolaget: Rykten på bygden. Dessa tre pjäser utgör grunden i Norrländsk Passion därtill bidrar Giron Sámi Teáhter med en orkester och från Estrad Norr i Östersund kommer Teater Barda med delar ur dansföreställningen De sociala kongresserna. Som om inte detta var nog, vill vi även att lokala körer ska medverka i föreställningen!

Norrländsk Passion som är den största teaterproduktionen under Kulturhuvudstadsåret, har premiär i Umeå 3 maj 2014 och spelar därefter på turné: Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund, Lycksele, Gällivare, Kiruna, Luleå och Skellefteå.”

Skellefteå september 2013

Med Reventberg
Projektledare för Norrländsk Passion

Löpande info om Norrländsk Passion på denna länk

Bilden överst: Med Reventberg, foto Yvonne Rittvall.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.