Norrdans välkomnas som ny medlem i medlemsorganisationen Länsteatrarna i Sverige.

– Länsteatrarna i Sverige har nu 20 institutioner som medlemmar och vi är glada över att dansen tar plats och görs mer synlig i vår organisation. Dansen som konstform får större utrymme hos våra medlemmar och inom hela scenkonstområdet vilken är en glädjande utveckling, säger Åsa Kratz, ordförande i Länsteatrarna i Sverige.

Norrdans, Sju gånger sju, foto Bengt Wanselius

Norrdans, Sju gånger sju, foto Bengt Wanselius

Detta innebär att Scenkonst Västernorrland får ett utökat medlemskap i Länsteatrarna i Sverige. Teater Västernorrland är sedan länge medlem i Länsteatrarna i Sverige och nu blir även Norrdans det. Scenkonst Västernorrland AB består av Norrdans, Teater Västernorrland, Nordiska Kammarorkestern samt Dans Västernorrland, Film Västernorrland och Musik Västernorrland.

– Vi är ett bolag, alla delar finns under en och samma hatt. Det finns ett mycket utvecklat samarbete mellan de olika delarna och det är naturligt att man ingår i samma intresseorganisation, säger Lena Näslund (s) ordförande i Scenkonst Västernorrland.

– Det är fantastiskt att dansen får ta plats i nätverket, säger Mira Helenius Martinsson, danschef på Norrdans. – Jag ser framemot alla diskussioner om just dansens närvaro i de olika länsteatrarna. Sedan vill jag ju vara med där det händer, påverka utvecklingen, dela med mig av våra goda exempel och lära av andras framgångssagor.

Länsteatrarna i Sverige driver den regionala scenkonstens intressen. Här möts kulturpolitiker, förtroendevalda, scenkonstchefer och konstnärliga ledare för dialog, erfarenhetsutbyte och utveckling. Länsteatrarna i Sverige arbetar för att stärka den professionella scenkonsten i hela Sverige och erbjuder en samlad nationell plattform för den regionala scenkonsten. Länsteatrarna i Sveriges medlemmar skapar förutsättningar för möten mellan människor och bidrar till konstnärlig utveckling där de verkar.

Medlemmar i Länsteatrarna i Sverige är Byteatern, Dalateatern, Estrad Norr, Folkteatern i Gävleborg, Folkteatern i Göteborg, Giron sámi teáhter, Länsteatern på Gotland, Norrbottensteatern/Ung Scen Norr, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Regionteater Väst, Scenkonst Sörmland, Smålands Musik & Teater, Teater Halland, Scenkonst Västernorrland/Teater Västernorrland/Norrdans, Västanå Teater, Västerbottensteatern, Västmanlands Teater, Örebro Länsteater och Östgötateatern/ung scen/öst.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.