Dramatikern Anders Duus har skrivit Mår i stort sett bra utifrån en folkhälsoundersökning bland ungdomar i Sörmlands län. Resultat från undersökningen ger en bild av ungas livsvillkor och blir en verklighetsnära grund för att kommentera samhället som det ser ut för ungdomar just här och nu. Samtliga elever i åk 7 till 9 i Eskilstuna kommun kommer att se Mår i stort sett bra under hösten 2014.

Mår i stort sett bra, höstens föreställning för högstadiet i Sörmland, är teater som har sin upprinnelse i faktisk statistik och som leker med föreläsningens form. Men vad som börjar som en strikt redovisning får snart ett eget liv. Mår i stort sett bra tar upp ämnen som konkurrens, avundsjuka, orättvisor och socioekonomiska förutsättningar. I botten finns en inte helt okomplicerad kärlekshistoria. Pjäsen handlar om Anton och Irma och något som kanske är kärlek, eller tävling, eller avundsjuka – eller alltihop på en gång. Det handlar om att bli ihop med någon som kommer från en annan del av staden, om att börja se orättvisorna i sin egen vardag. Räcker det att gilla varandra? Är det skillnad om man växer upp i en kärnfamilj och bor i ett ”fint” område eller om man har en arbetslös mamma, en frånvarande pappa och bor i en ”sämre” del av staden? Hur kan relationer påverkas när man har väldigt olika förutsättningar? Har man alltid samma möjligheter att göra det man vill?

I föreställning förekommer också interaktiva inslag, som skall få publiken att tänka kring sin egen vardag och platsen där man bor.

Mår i stort sett bra är skriven av dramatikern Anders Duus som är bosatt i länet sedan ett par år tillbaka och har fått uppdraget att skildra den sörmländska verkligheten här och nu. För regin svarar Maja Salomonsson. På scenen står Ingela Schale Berghagen, Linda Kunze och Måns Clausen tillsammans musikerna Camilla Arvidsson – violin, Ida Lindberg – klaviatur/sång och Nils-Åke Pettersson – klarinett.

Samtliga elever i åk 7 till 9 i Eskilstuna kommun kommer att se Mår i stort sett bra under hösten. För övriga skolor kan föreställningen väljas på vanligt sätt. Den kommer också att spelas offentligt.

Mer om Mår i stort sett bra

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.