Dramatikern Anders Duus har skrivit Mår i stort sett bra utifrån en folkhälsoundersökning bland ungdomar i Sörmlands län. Resultat från undersökningen ger en bild av ungas livsvillkor och blir en verklighetsnära grund för att kommentera samhället som det ser ut för ungdomar just här och nu. Samtliga elever i åk 7 till 9 i Eskilstuna kommun kommer att se Mår i stort sett bra under hösten 2014.

Mår i stort sett bra, höstens föreställning för högstadiet i Sörmland, är teater som har sin upprinnelse i faktisk statistik och som leker med föreläsningens form. Men vad som börjar som en strikt redovisning får snart ett eget liv. Mår i stort sett bra tar upp ämnen som konkurrens, avundsjuka, orättvisor och socioekonomiska förutsättningar. I botten finns en inte helt okomplicerad kärlekshistoria. Pjäsen handlar om Anton och Irma och något som kanske är kärlek, eller tävling, eller avundsjuka – eller alltihop på en gång. Det handlar om att bli ihop med någon som kommer från en annan del av staden, om att börja se orättvisorna i sin egen vardag. Räcker det att gilla varandra? Är det skillnad om man växer upp i en kärnfamilj och bor i ett ”fint” område eller om man har en arbetslös mamma, en frånvarande pappa och bor i en ”sämre” del av staden? Hur kan relationer påverkas när man har väldigt olika förutsättningar? Har man alltid samma möjligheter att göra det man vill?

I föreställning förekommer också interaktiva inslag, som skall få publiken att tänka kring sin egen vardag och platsen där man bor.

Mår i stort sett bra är skriven av dramatikern Anders Duus som är bosatt i länet sedan ett par år tillbaka och har fått uppdraget att skildra den sörmländska verkligheten här och nu. För regin svarar Maja Salomonsson. På scenen står Ingela Schale Berghagen, Linda Kunze och Måns Clausen tillsammans musikerna Camilla Arvidsson – violin, Ida Lindberg – klaviatur/sång och Nils-Åke Pettersson – klarinett.

Samtliga elever i åk 7 till 9 i Eskilstuna kommun kommer att se Mår i stort sett bra under hösten. För övriga skolor kan föreställningen väljas på vanligt sätt. Den kommer också att spelas offentligt.

Mer om Mår i stort sett bra

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.