Malin Axelsson, konstnärlig ledare på ung scen/öst är nominerad till årets augustpris med boken Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn (Malin Axelsson, Klara Persson, Urax) med följande motivering: Innan vi föddes var det nästan som att vara död. Och där fanns ingen tårta. I denna experimentella bilderbok kan allt hända: i textens ”vi” ryms minst två ”jag”, och tillsammans leker de fram en barnets skapelseberättelse. Malin Axelssons poetiska och expressiva text visar möjligheterna i att uppfinna sin egen värld, där ljud blir till, där man kan bli en tant, en kanin eller, ja, en tårta. Förvandlingarna tar form mot härligt pastelliga fonder i Klara Perssons naivistiska och fantasifulla bilder.

Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn sattes upp som barnteaterföreställning för mellanstadiet på ung scen/öst hösten 2011 och beskrevs som en språkmusikalisk föreställning om existensens mest grundläggande frågor.”En lekshow om att förvandlas – där publiken själva förvandlas.” Läs mer

Det prestigefyllda Augustpriset delas i år ut för tjugosjätte gången. Priset är en bronsstatyett formgiven av Mikael Fare och 100 000 kronor vardera i följande tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok.Prisutdelningen sker vid Augustgalan måndagen den 24 november i Stockholms konserthus. Läs mer om priset här.

Malin Axelsson är dramatiker och konstnärlig ledare för ung scen/öst. Boken bygger på hennes pjäs med samma namn som hade premiär 2011.
Klara Persson är bl.a. bilderboksskapare och formgivare. Hennes senaste bok Maximilian och Minimilian nominerades till Augustpriset 2013.

Bilden ovan: Jag blir en bubbla visades på ung scen/öst hösten 2009, foto Markus Gårder

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.