Årets Dialogmöte för de förtroendevalda i våra medlemsteatrar blev ett spännande arrangemang, med en bra blandning av erfarna förtroendevalda och flera nyvalda. Dialogdagarna är de förtroendevaldas möjlighet att mötas kring olika frågor som kan uppkomma på våra Länsteatrar. Det är också ett gyllene tillfälle till att lära och samtala kring hur vi leder arbetet i en teaterstyrelse, vad är det vi beslutar om och vilket ansvar vi har.

Dialogmötet besöktes av Svensk Scenkonsts VD, Mikael Brännvall som berättade om arbetsgivaransvaret och det stöd våra teatrar kan få i frågorna. Vi fick även besök från den fackliga sidan i form av Fackförbundet Scen & Films ordförande Simon Norrthon som redogjorde för det fackliga arbetet, men också samtalade om läget för kulturen och de hot eller utmaningar han ser.

Dialogmöte 2023. Foto Robert Uitto.

Det finns många angelägna frågor för de förtroendevalda att samtala om kring allt ifrån hoten mot fri kultur, hat och hot, återstarten efter corona, kompetensbrist, återväxten i kulturbranschen, besparingar i regionerna och mycket mer.

I pauser och vid måltider fortsatte alla dessa viktiga samtal. Gissningsvis fortsätter även samtalen på det kommande höstmötet i Borås 15-17 november.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.