Länsteatrarna i Sverige har flyttat kansliet till Kaplansbacken 2, en kort promenad från Stockholm Central och blir därmed granne med både Stadshuset och Teaterunionen. Hjärtligt välkomna hit! hälsar fr. v.  Titti Grahl, kommunikatör och Linde Sjöstedt, VD.

Nu har flytten gått från Telefonplan till Kaplansgatan 2! Foto Niclas Malmcrona

Nu har flytten gått från Telefonplan till Kaplansbacken 2! Foto Niclas Malmcrona

Länsteatrarna i Sverige har flyttat! Flytten gick från Telefonplan i Stockholms södra närförorter till Kaplansgatan på Kungsholmen, ett stenkast från Stadshuset, fem minuters gångväg från Centralstationen.  Länsteatrarna har haft produktionshuset SITE på Telefonplan som husvärd i flera år, men detta hus ska rivas och SITE letar nya lokaler. Linde Sjöstedt fick i somras ett erbjudande om en ledig kontorslokal från Ulricha Johnson, verksamhetschef på Teaterunionen. Nu delar Länsteatrarna kontor inte bara med Teaterunionen, utan också med Svenska Assitej och koreografen Claire Parsons.

– Det känns jättebra, hälsar Linde. Det blir smidigare för medlemmarna att ta sig till kansliet. Jag har fått ett större rum där vi får plats med en arbetsplats till, samt ett runt bord för ”små” möten. Stora möten bokar vi in i det fina sammanträdesrummet för upp till tio personer. Om det finns behov hos våra medlemmar av att hyra detta mötesrum när ni är i Stockholm så  kan ni kontakta Ulricha Johnson. Välkomna hit!

Vägbeskrivning till Kaplansgatan 2 från Klarabergsviadukten:

Gå upp mittemot World Trade Center och gå Klarabergsviadukten mot Kungsholmen/Kungsklippan. När du har gått över Klara Sjö så gör vägen en skarp sväng – där fortsätter du rakt fram till en liten gata som heter Kaplansbacken. Du går uppför en backe sedan nerför en backe och du har Kungsholmskyrka på din vänstra sida. Sista porten innan Hantverkargatan är Kaplansbacken 2.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.