Publikrestriktionerna skärps ytterligare fr.o.m. den 23 december, det meddelade regeringen vid en presskonferens idag. Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto och Michael Johansson, verksamhetsledare, kommenterar smittskyddsåtgärderna:

—Jag vet att våra teatrar kommer att fortsätta att göra allt för att vara den trygga miljö som vi varit under hela Coronapandemin, säger Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto. Vi längtar efter vår publik och vill att de skall känna dig trygga tillsammans med oss.

—När nu restriktionerna åter skärps så ställs våra länsteatrar åter inför utmaningar i att utföra sina uppdrag och att kunna spela för sin publik, säger Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige. Samtidigt vet vi att länsteatrarna är ansvarstagande och kan bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Därför är det problematiskt när publikantalet begränsas genom kraven på avstånd i salongerna. Inte minst får detta negativa ekonomiska konsekvenser för de länsteatrar med hög självfinansiering, därför behövs kraftiga krisstöd både från stat och regioner så länge som restriktionerna gäller.

Dessa skärpta restriktioner rör teatrar:

Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster, oavsett om de har vaccinationsbevis eller inte.

För tillställningar med fler än 500 deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och max 8 personer per sällskap.

Se presskonferensen här.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.