Publikrestriktionerna skärps ytterligare fr.o.m. den 23 december, det meddelade regeringen vid en presskonferens idag. Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto och Michael Johansson, verksamhetsledare, kommenterar smittskyddsåtgärderna:

—Jag vet att våra teatrar kommer att fortsätta att göra allt för att vara den trygga miljö som vi varit under hela Coronapandemin, säger Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto. Vi längtar efter vår publik och vill att de skall känna dig trygga tillsammans med oss.

—När nu restriktionerna åter skärps så ställs våra länsteatrar åter inför utmaningar i att utföra sina uppdrag och att kunna spela för sin publik, säger Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige. Samtidigt vet vi att länsteatrarna är ansvarstagande och kan bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Därför är det problematiskt när publikantalet begränsas genom kraven på avstånd i salongerna. Inte minst får detta negativa ekonomiska konsekvenser för de länsteatrar med hög självfinansiering, därför behövs kraftiga krisstöd både från stat och regioner så länge som restriktionerna gäller.

Dessa skärpta restriktioner rör teatrar:

Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster, oavsett om de har vaccinationsbevis eller inte.

För tillställningar med fler än 500 deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och max 8 personer per sällskap.

Se presskonferensen här.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.