Publikrestriktionerna skärps ytterligare fr.o.m. den 23 december, det meddelade regeringen vid en presskonferens idag. Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto och Michael Johansson, verksamhetsledare, kommenterar smittskyddsåtgärderna:

—Jag vet att våra teatrar kommer att fortsätta att göra allt för att vara den trygga miljö som vi varit under hela Coronapandemin, säger Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto. Vi längtar efter vår publik och vill att de skall känna dig trygga tillsammans med oss.

—När nu restriktionerna åter skärps så ställs våra länsteatrar åter inför utmaningar i att utföra sina uppdrag och att kunna spela för sin publik, säger Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige. Samtidigt vet vi att länsteatrarna är ansvarstagande och kan bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Därför är det problematiskt när publikantalet begränsas genom kraven på avstånd i salongerna. Inte minst får detta negativa ekonomiska konsekvenser för de länsteatrar med hög självfinansiering, därför behövs kraftiga krisstöd både från stat och regioner så länge som restriktionerna gäller.

Dessa skärpta restriktioner rör teatrar:

Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster, oavsett om de har vaccinationsbevis eller inte.

För tillställningar med fler än 500 deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och max 8 personer per sällskap.

Se presskonferensen här.

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.