Dags igen Norrdans att återigen involvera medborgare och med rörelser utforska och undersöka. Denna gång är det kvinnor i Sundsvalls tur! Female (with) space är namnet på ett community-projekt som kommer att pågå under ett halvår. Från Norrdans deltar den grekisk-danska danskonstnären Polena Kolia Petersen.

Förra året ledde koreografen Maria Ulriksson från Norrdans en grupp män i undersökandet av maskulinitet och glesbygd i det uppskattade och hyllade community-projektet Öm.tålig, som höll till i Kramfors. Denna gång är det alltså kvinnor i Sundsvalls tur att utforska kvinnors relation till det offentliga rummet.

 Female (with) space är namnet på det nya community-projektet, som kommer att pågå under ett halvår. Tillsammans med en grupp kvinnor från Sundsvall kommer den grekisk-danska danskonstnären Polena Kolia Petersen att undersöka ”Hur det offentliga rummet formar kvinnor och hur kvinnor formar det offentliga rummet.”. Varken vägen dit eller vilka verktyg de kommer att jobba med är förbestämda, utan gruppen kommer hitta dem tillsammans.

Danskonstnären Polena Kolia Petersen, foto privat

Betoningen är stor på att community-projektet skapas tillsammans av de kvinnorna som deltar, och att allas röster blir hörda. Kolia Petersen kommer därmed inte att leda gruppen utan i stället vara en av dansarna i sammanhanget. Projektet riktar sig till kvinnor över 18 år som bor i Sundsvall. Introduktions-workshops kommer att hållas i början av december 2021 för att gå djupare våren 2022.

-Jag har ett stort intresse av att utforska hur förankrandet av dans i det vardagliga livet kan göra det möjligt för oss att utveckla mer hållbara strukturer för en gemensam framtid, säger Polena Kolia Petersen.

Polena Kolia Petersen har ett intresse av att skapa och utforska processer i relationer. Hennes konstnärliga danspraktik har en både fysisk, estetisk och politisk grund. Ofta tar hennes verk upp relationen mellan konstnär, publik och dans.

Text från Anna Öun/Norrdans.

Läs mer på Norrdans hemsida här.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.