Föreställningen KÄRLEKEN ÄR FRI!? från Folkteatern i Gävleborg fortsätter sin resa ett år till och kommer till Parkteatern i Stockholm i sommar. 4-8 augusti spelar KÄRLEKEN ÄR FRI!? i Bredäng och Husby Gård, i höst i Örebro och Göteborg och våren 2016 i Luleå och Umeå – en turné som möjliggörs med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Nyligen beslutades att projektet ”Kärleken är fri 2014-2017″får finansiering från Allmänna Arvsfonden för att fortsätta arbetet med att förebygga och motverka hedersrelaterat våld och förtryck. Projektet är ett samverkansprojekt mellan frivilligorganisationer och myndigheter med syfte att nå ut till barn och unga som lever med hedersrelaterade begränsningar, för att informera dem om deras rättigheter. Projektet arbetar också med att utveckla och säkra stödet för de som är utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld.

Teaterföreställningen KÄRLEKEN ÄR FRI!?, i regi av Michael Cocke, handlar om individens rättighet att välja identitet och grupptillhörighet i relation till kärlek, familj, kultur, tradition och samhälle. Det handlar om ungas rättigheter till sin kropp, sin sexualitet och att själva få välja partner. Främst är det flickor som blir utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck men också pojkar drabbas. Även de blir bortgifta och kan tvingas att kontrollera sina systrar. I föreställningen berörs också hur det kan vara att leva som hbtq-person inom en hederskontext. Rättighetsperspektivet och kärlekstemat utgör grunden för föreställningen som riktar sig till en bred publik.
Föreställningen bygger på texter skrivna av Dimen Abdulla, Nasim Aghili, Arkan Asaad, Melissa Delir och Gertrud Larsson,

Läs mer

Bilden överst: Hannah Masharqa i Kärleken är fri foto Martin Skoog_1

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.