Regissören Kajsa Isakson blir en av flera nya konstnärliga ledare på Folkteatern i Gävle. Kajsa har varit har varit konstnärlig ledare för Teater Salieri samt knuten till Riksteatern, ung scen/öst, Radioteatern, Unga Klara och Stockholm Stadsteater. Hon regisserar just nu ”Släpp fångarne loss, det är vår!” som får premiär på Västmanlands teater den 14 mars.

– Jag vill bidra till att Folkteatern i Gävleborg fortsätter att vara en skarp spjutspets på den svenska teaterscenen. Modigt och nyfiket ska vi arbeta, ständigt med berättelsen i centrum, säger Kajsa Isaksson i ett pressmeddelande från Folkteatern.

Teaterchef Marcus Hellsten ligger bakom idén att ha flera konstnärliga ledare samtidigt på Folkteatern. Under våren kommer teatern fortsätta processen med att tillsätta de övriga konstnärliga ledarna.

– Folkteatern i Gävleborg har valt att undersöka en ny form av konstnärlig ledning för de kommande åren. Jag har höga förhoppningar om ett flerdelat konstnärligt ledarskap som Kajsa kommer att blir en del av, säger Marcus Hellsten.

Läs mer

Bilden ovan: Kajsa Isaksson, foto Martin Skoog

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.