Fyra danskompanier från fyra olika länder träffas genom nätverket Dancing Partners i Härnösand när Norrdans är värd för en midsommarvecka fylld av dans. Tillsammans dansar de Re(In)volve Härnösand som skapas specifikt för Härnösand.  

Norrdans har bjudit in sitt internationella dansnätverk till en midsommarvecka fylld med  dans i Härnösand. Och du är också välkommen!

Det internationella dansnätverket består av fyra kompanier från fyra olika länder. Initiativet kom ursprungligen från Company Chameleon (Manchester/England), Thomas Noone Dance (Barcelona/Spanien) och Norrdans. Sedan har även Spellbound Contemporary Ballet (Rom/Italien) tillkommit.

Veckan inleds med två gästspel av Thomas Noone Dance, solot As if I och kvartetten Perverso och följs av Norrdans premiär av  CLASH ”11” i koreografi av Viktor Konvalinka, dansare på Norrdans.

Firar midsommar med ett unikt verk
Som avslutning deltar samtliga kompanier med föreställningen Re(In)volve Härnösand, där alla dansare för första gången dansar sida vid sida på scenen, som en del av midsommarfirandet på Murberget Länsmuseet. Det ambitiösa verket utforskar frågan om identitet och skapas speciellt för Härnösand av Danielle Dietz, som har ett starkt lokalt engagemang. Verket skapas specifikt för Härnösand och kommer aldrig mer att kunna dansas igen.

Senare i höst möts alla kompanierna i Barcelona för att utforska den katalanska identiteten under ledning av koreografen Thomas Noone. Samma basmaterial som skapats i Sverige används, men de lokala omständigheterna och smaken får påverka utforskandet kring temat identitet. Resultatet kommer att visas i föreställningen Re(In)volve Barcelona. Läs mer här.

Norrdans, Odysseus, foto Bengt Wanselius

Norrdans inbjudna till Festspillene i Nord-Norge med Odysseus
Efter midsommar åker kompaniet Norrdans direkt till Harstad och Festspillene i Nord-Norge. Första gången de var på Festspillene var för två år sedan när Norrdans och den norske koreografen Jo Strömgren hade premiär på föreställningen Carmen. Denna gång åker kompaniet med föreställningen Odysseus av Lenka Vagnerová. Föreställningen gestaltar Odysseus hemresa från Troja, en resa som präglades av förlust och hjärtesorg men också av personlig utveckling och triumf. Läs mer här.

Norrdans, Carmen, foto Lia Jacobi

Norrdans

Bilden överst: Foto Lia Jacobi

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.