Fyra danskompanier från fyra olika länder träffas genom nätverket Dancing Partners i Härnösand när Norrdans är värd för en midsommarvecka fylld av dans. Tillsammans dansar de Re(In)volve Härnösand som skapas specifikt för Härnösand.  

Norrdans har bjudit in sitt internationella dansnätverk till en midsommarvecka fylld med  dans i Härnösand. Och du är också välkommen!

Det internationella dansnätverket består av fyra kompanier från fyra olika länder. Initiativet kom ursprungligen från Company Chameleon (Manchester/England), Thomas Noone Dance (Barcelona/Spanien) och Norrdans. Sedan har även Spellbound Contemporary Ballet (Rom/Italien) tillkommit.

Veckan inleds med två gästspel av Thomas Noone Dance, solot As if I och kvartetten Perverso och följs av Norrdans premiär av  CLASH ”11” i koreografi av Viktor Konvalinka, dansare på Norrdans.

Firar midsommar med ett unikt verk
Som avslutning deltar samtliga kompanier med föreställningen Re(In)volve Härnösand, där alla dansare för första gången dansar sida vid sida på scenen, som en del av midsommarfirandet på Murberget Länsmuseet. Det ambitiösa verket utforskar frågan om identitet och skapas speciellt för Härnösand av Danielle Dietz, som har ett starkt lokalt engagemang. Verket skapas specifikt för Härnösand och kommer aldrig mer att kunna dansas igen.

Senare i höst möts alla kompanierna i Barcelona för att utforska den katalanska identiteten under ledning av koreografen Thomas Noone. Samma basmaterial som skapats i Sverige används, men de lokala omständigheterna och smaken får påverka utforskandet kring temat identitet. Resultatet kommer att visas i föreställningen Re(In)volve Barcelona. Läs mer här.

Norrdans, Odysseus, foto Bengt Wanselius

Norrdans inbjudna till Festspillene i Nord-Norge med Odysseus
Efter midsommar åker kompaniet Norrdans direkt till Harstad och Festspillene i Nord-Norge. Första gången de var på Festspillene var för två år sedan när Norrdans och den norske koreografen Jo Strömgren hade premiär på föreställningen Carmen. Denna gång åker kompaniet med föreställningen Odysseus av Lenka Vagnerová. Föreställningen gestaltar Odysseus hemresa från Troja, en resa som präglades av förlust och hjärtesorg men också av personlig utveckling och triumf. Läs mer här.

Norrdans, Carmen, foto Lia Jacobi

Norrdans

Bilden överst: Foto Lia Jacobi

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.