Östgötateatern samarbetar med Research, Arts and Technology for Society (RATS) i en treårig satsning på digital utveckling. EXIL – fria poeter på flykt laddas ner som en app och tar dig med på poetiska vandringar i Norrköping, Kista och på Stockholms universitet.

Östgötateatern är inne på andra året i en treårig satsning på digital utveckling som har som mål att skapa och utveckla nya mötesplatser och nätverk för teaterlivet i Östergötland.  2016 ligger fokus på publikens roll genom interaktivitet och mobilitet i stadsmiljö. EXIL – fria poeter på flykt är producerat av Östgötateatern och RATS Teater (Research, Arts and Technology for Society) vid Stockholms universitet, med stöd av Statens kulturråd. RATS Teater gör konstnärliga produktioner som involverar forskning, teknik och samhälle och är sedan i år en forskningsscen vid Stockholms universitet.

Appen och vandringsdramat EXIL – fria poeter på flykt låter oss möta exilpoeterna Nelly Sachs (Tyskland), Faraj Bayrakdar (Syrien) och Jila Mossaed (Iran).

– I projektet ”EXIL – fria poeter på flykt” vill vi med poesins kraft stödja det fria ordet. Vi vill finnas på platser där vi inte förväntar oss reflektion kring existentiella och politiska frågor som främlingskap, tillhörighet och plats, säger Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare för RATS Teater och EXILs regissör.

Efter varje dikt får publiken svara på frågor om hem, gräns och rötter. Vad betyder hem för dig? Var går dina gränser? Vad drömmer du om? Åskådarna kan skriva ner sina reflektioner på en blogg i appen.

Hur man gör? Ladda ner appen EXIL gratis på AppStore eller Google Play. Ta med egna hörlurar. Följ instruktionerna i appen och vandringen kan börja!

Läs mer här

Östgötateatern

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.