Östgötateatern samarbetar med Research, Arts and Technology for Society (RATS) i en treårig satsning på digital utveckling. EXIL – fria poeter på flykt laddas ner som en app och tar dig med på poetiska vandringar i Norrköping, Kista och på Stockholms universitet.

Östgötateatern är inne på andra året i en treårig satsning på digital utveckling som har som mål att skapa och utveckla nya mötesplatser och nätverk för teaterlivet i Östergötland.  2016 ligger fokus på publikens roll genom interaktivitet och mobilitet i stadsmiljö. EXIL – fria poeter på flykt är producerat av Östgötateatern och RATS Teater (Research, Arts and Technology for Society) vid Stockholms universitet, med stöd av Statens kulturråd. RATS Teater gör konstnärliga produktioner som involverar forskning, teknik och samhälle och är sedan i år en forskningsscen vid Stockholms universitet.

Appen och vandringsdramat EXIL – fria poeter på flykt låter oss möta exilpoeterna Nelly Sachs (Tyskland), Faraj Bayrakdar (Syrien) och Jila Mossaed (Iran).

– I projektet ”EXIL – fria poeter på flykt” vill vi med poesins kraft stödja det fria ordet. Vi vill finnas på platser där vi inte förväntar oss reflektion kring existentiella och politiska frågor som främlingskap, tillhörighet och plats, säger Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare för RATS Teater och EXILs regissör.

Efter varje dikt får publiken svara på frågor om hem, gräns och rötter. Vad betyder hem för dig? Var går dina gränser? Vad drömmer du om? Åskådarna kan skriva ner sina reflektioner på en blogg i appen.

Hur man gör? Ladda ner appen EXIL gratis på AppStore eller Google Play. Ta med egna hörlurar. Följ instruktionerna i appen och vandringen kan börja!

Läs mer här

Östgötateatern

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.