Den 5 september 2014 presenterade Västerbottensteatern och UngHästen en annorlunda valvaka med stand up av Lasse Nilsen & Per Wernolf och improvisationsteater i Folkparken i Skellefteå. Politiker från kommunfullmäktige var inbjudna som hemliga gäster och UngHästen lovade att ta pulsen på dem med frågor som: Vad gäller för oss och för vår framtid? Vem är mest lämpad att styra Sveriges näst rikaste kommun? Man ställde sig också frågan: Vad är ett löfte och kan man tävla i politik? Vi frågade Pär Löfbom, marknadsförare på UngHästen hur det gick.

Hej Pär Löfbom, hur gick det på impron i fredags?
Det var en fantastisk kväll som började med den vilda stand up-föreställningen Koalitionen med Per Wernolf och Lasse Nilsen från Stockholm. I andra akten bjöds publiken på en rolig och annorlunda improföreställning. Här skapade UngHästens skådespelare  Niklas Larsson Lirell, Matilda Kjellmor och David Åkerlund med hjälp av improvisatören Per Wernolf och pianisten Mattias Kågström en inblick i de lokala partiernas vardag och deras tankar om framtiden.

Vad hände?
Inbjudna politiker från samtliga partier i kommunfullmäktige fanns på plats för att ge lite input kring sin politik.

Vilken var kvällen höjdpunkt?
När improvisatörerna genom sin sång skapade en ny politisk slogan och löste problemen hur Skellefteå ska bli 80 000 invånare. När politikerna styrde improvisatörerna i ett kaosartat kommunmöte.

Vad var dåligt?

Politikerna kunde fått mer utrymme.

Vilka var de hemliga gästerna?

Alla politiska partirepresentanter: Andreas Westerberg (Fp), Gunilla Hedlund (C), Åsa Gustavsson (Kd), Kicki Öhman (Mp), Micaela Molin (M), Viktoria Lindholm (S) och Joakim Wallström (V)

Fick ni några överraskningar eller spännande löften från politikerna?
Nej, inga nya löften.

Berätta kort om ert evenemang, syftet – blev det som ni tänkt?
Jodå, och om fyra år blir det ännu bättre!

Har politikerna humor?
Ja absolut! Visades inte minst när Andreas från Folkpartiet fick igång alla att sjunga ”We shall overcome”.

Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

 

Bilden överst: Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.