Adagio for a hacked life är den sista delen i danstrilogin Growth som är ett samarbete mellan Scenkonst Sörmland och Baxter Theater i Sydafrika. Denna gång handlar det om utbrändhet, arbetsnarkomani och ekonomisk tillväxten.
Adagio for a hacked life skildrar hur människor blir offer på den ekonomiska tillväxtens altare. De levererar vad systemet vill ha, förväntar och konstant kräver. Men till vilket pris? Familj, relationer, fysisk och mental hälsa kompromissas för att leva upp till de förväntningar som  det ekonomiska systemet ställer. Hur kan vi undvika det? Hur kan vi skydda det mänskliga livets säregna rytm?

Scenkonst Sörmland, Adagio for a hacked life, Foto Oscar O’Ryan

Scenkonst Sörmland, Adagio for a hacked life, Foto Oscar O’Ryan

Koreografen Grant van Ster arbetar i Adagio for a hacked life tillsammans med kompositörerna Jonny Axelsson och Nceba Gongxeka. Dansarna i föreställningen, Shaun Oelf, Mishkaah Medell och Themba Mbuli, är från Sydafrika. Musikerna kommer från båda länderna. Adagio for a hacked life har Sverigepremiär 3 mars på Scenkonst Sörmland i Eskilstuna och sedan följer en turné i Sörmland fram till den 15 mars.

Adagio for a hacked life är den tredje och avslutande föreställningen i den kritikerrosade trilogin Growth – ett samarbete mellan Scenkonst Sörmland och Baxter Theatre i Kapstaden/Sydafrika. Projektets första föreställning, I hit the ground running, hade premiär 2013 och handlade om ungdomsarbetslöshet. Andra föreställningen, Struck silent från 2014, hade fokus på äldre.

Scenkonst Sörmland, Adagio for a hacked life, foto Oscar O'Ryan

Scenkonst Sörmland, Adagio for a hacked life, foto Oscar O’Ryan

Trilogin Growth sätter, med dans och nyskriven musik, strålkastaren på de mänskliga effekterna av den globala strävan efter ständig ekonomisk tillväxt. Det globala ekonomiska systemet och några av dess effekter på individen hamnar alltså återigen under lupp i detta nya verk som gestaltar den enorma press som många upplever i dagens samhälle.

Den nyskrivna musiken och dansen skapas utifrån ett omfattande undersökningsarbete. Researchen inför den här sista produktionen gjordes tillsammans med två referensgrupper, en i Sverige och en i Sydafrika. Det konstnärliga teamet och ensemblen träffade personer som har lidit, eller lider, av stress, överarbete, s.k. utbrändhet och kroniskt trötthetssyndrom.  De träffade också terapeuter, forskare och läkare som arbetar med att hjälpa de här personerna. I Sverige bestod referensgruppen av terapeuter och patienter på Nynäs rehab-trädgård. Dessa möten och den delade kunskapen är grunden till föreställningen.

Läs mer

Scenkonst Sörmland Adagio for a hacked life foto Oscar O'Ryan

Scenkonst Sörmland, Adagio for a hacked life, foto Oscar O’Ryan

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.