Duon David och Fofo skapar nycirkus under ett residens på Östgötateatern och bjuder på ett performanceverk med löpning och måleri, samt middagshow för barn med popcorn, korv och glass i stora lass.

David och Fofo består av cirkusartisterna David Eriksson och Fouzia ”Fofo” Rakez. De har tidigare turnerat otaliga varv runt jorden med föreställningar i bland annat Las Vegas och operahuset i Sydney – och arbetat med kompanier som Cirkus Cirkör, Circus Flic Flac och La Soireé.

Nu återförenas de under ett residens på Östgötateatern för att återuppväcka partnerskapet som legat i dvala, och öppna upp en outforskad värld av experimentella upptåg som får publiken att tappa hakan. Under hösten planeras för fullt för två olika föreställningar och duon arbetar väldigt utforskande, utan varken regissör eller scenograf.

David och Fofo, foto Niclas Fasth.

Performance i källaren
Den första föreställningen, som inviger Östgötateaterns nya källarscen i Norrköping redan den 16 september, blir en svettig upplevelse där cirkus och löpning möter komik och måleri.

Drip Drop Dead blir ett intensivt performanceverk som utspelas på ett löpband. Med hjälp av färgpigment och svett kommer jag skapa konstverk på vita papper. På så sätt kommer föreställningen resultera i något beständigt. Cirkus handlar ju annars mycket om det unika ögonblicket, säger David Eriksson.

Festligt för barn
Höstens andra föreställning blir en unik upplevelse för den yngre teaterpubliken. I KORV – En dinner show för kids bjuds barnfamiljer till vackra Teaterbaren i Norrköping för en klassisk middagsföreställning, med inspiration från Tyskland och övriga Europa. Både David och Fofo har tidigare arbetat i liknande shower och länge velat översätta konceptet i en föreställning för barn.

– Vi ser gärna att publiken kommer i sina allra stiligaste festkläder för att hamna i den rätta stämningen. Menyn blir en typisk trerätters med popcorn och korv, och glass i stora lass. Allt det man drömde om som barn – det vill vi bjuda publiken på, förklarar David.

KORV – En dinnershow för kids har premiär måndag 31 oktober och spelas som lunchföreställning.

Till våren planeras för ännu mer cirkus och en tredje föreställning av David & Fofo. Residenset är en del av teaterchef Nils Polettis cirkusvision för Östgötateatern, där olika artister i residens kommer att varvas med internationella samproduktioner.

 Text: Erik Månsson/Östgötateatern

Läs mer här.

Bilden överst: Östgötateatern, David Eriksson och Fouzia ”Fofo” Rakez, foto Niclas Fasth.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.