Föreställningen Maskot av koreografen Rachel Tess är en interaktiv dansupplevelse för barn 6-8 år där barnen bland annat får skapa en maskot av en dansare, som också blir deras danslärare. Det är premiär den 10 december och därefter blir det turné i skolor i Norrland under våren.

Norrdans avslutar året med klassrumsföreställningen Maskot i koreografi av Rachel Tess. Föreställningen, med premiär fredagen den 10 december, är en dansupplevelse för barn 6-8 år. Barnen tas med på en fysisk undersökning i och utanför sitt klassrum, guidad av tre dansare, där de ges möjlighet att undersöka begreppet identitet genom att bland annat skapa en egen maskot av en av dansarna; en symbolisk figur, som också blir deras danslärare.

Rachel Tess, koreograf. Foto Rachel Tess.

– Barnen lär sig att relatera till sina kroppar på ett sensoriskt plan och är under föreställningen fria att upptäcka en icke-binär värld där deras maskot (symbolen och figuren som de bygger tillsammans) kan vara och göra vad som helst. Gränserna mellan idéer, värderingar och intressen löses upp, säger koreografen Rachel Tess.

Rachel Tess är en amerikansk koreograf och dansare verksam i Sverige sedan 2005. I samband med att hon etablerade sig i Skåne 2013 grundade hon MARC (Milvus Artistic Research Center), en plattform där dansare, koreografer och performancekonstnärer får möjlighet att undersöka och utveckla sina praktiker. Rachel Tess är även knuten till Wanås Konst som affilierad curator med ansvar för dans inom satsningen Live Art, och ordförande i ÖSKG (Östra Skånes Konstnärsgrupp) som arrangerar populära Konstrundan på Österlen.

”Tänk om din maskot hade åtta ben? Eller ett träd i magen? Eller att den äter spraymålad superfrukt till lunch? Eller om ryggraden var en pytonorm? Eller om bäckenet var ett glittrande skepp på världshaven? Eller om den hade en bandspelare i huvudet? Vilka slags danser kan den dansa? Hur skulle den då röra sig?”

Text av Anna Öun/Norrdans

Läs mer här.

Bilden överst är en affischbild. Foto Rachel Tess/Norrdans.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.