Föreställningen Maskot av koreografen Rachel Tess är en interaktiv dansupplevelse för barn 6-8 år där barnen bland annat får skapa en maskot av en dansare, som också blir deras danslärare. Det är premiär den 10 december och därefter blir det turné i skolor i Norrland under våren.

Norrdans avslutar året med klassrumsföreställningen Maskot i koreografi av Rachel Tess. Föreställningen, med premiär fredagen den 10 december, är en dansupplevelse för barn 6-8 år. Barnen tas med på en fysisk undersökning i och utanför sitt klassrum, guidad av tre dansare, där de ges möjlighet att undersöka begreppet identitet genom att bland annat skapa en egen maskot av en av dansarna; en symbolisk figur, som också blir deras danslärare.

Rachel Tess, koreograf. Foto Rachel Tess.

– Barnen lär sig att relatera till sina kroppar på ett sensoriskt plan och är under föreställningen fria att upptäcka en icke-binär värld där deras maskot (symbolen och figuren som de bygger tillsammans) kan vara och göra vad som helst. Gränserna mellan idéer, värderingar och intressen löses upp, säger koreografen Rachel Tess.

Rachel Tess är en amerikansk koreograf och dansare verksam i Sverige sedan 2005. I samband med att hon etablerade sig i Skåne 2013 grundade hon MARC (Milvus Artistic Research Center), en plattform där dansare, koreografer och performancekonstnärer får möjlighet att undersöka och utveckla sina praktiker. Rachel Tess är även knuten till Wanås Konst som affilierad curator med ansvar för dans inom satsningen Live Art, och ordförande i ÖSKG (Östra Skånes Konstnärsgrupp) som arrangerar populära Konstrundan på Österlen.

”Tänk om din maskot hade åtta ben? Eller ett träd i magen? Eller att den äter spraymålad superfrukt till lunch? Eller om ryggraden var en pytonorm? Eller om bäckenet var ett glittrande skepp på världshaven? Eller om den hade en bandspelare i huvudet? Vilka slags danser kan den dansa? Hur skulle den då röra sig?”

Text av Anna Öun/Norrdans

Läs mer här.

Bilden överst är en affischbild. Foto Rachel Tess/Norrdans.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.