– En skarp visionär med stort internationellt kontaktnät och över 20 års erfarenhet inom svensk dans. Vi är glada att ta emot Åsa Edgren som ny konstnärlig ledare för dansen på Kulturhuset Spira! hälsar Smålands Musik och Teater.

Åsa Edgren är en erfaren producent och projektledare inom den samtida scenkonsten, med fokus på dans. Hon är en mycket eftertraktad föreläsare på temat International Arts Management. Åsa grundade den framgångsrika kulturutbytesorganisationen Loco Motion 2004 som blev Loco World (LW) 2011. Hon är också en av grundarna av SITE. Åsa Edgren är idag ägare till Loco World och driver den nordiska söksajten MADE IN the web och initiativtagare och redaktör för MADEIN the Nordic Countries.

Åsa har varit inkopplad på danssidan på Smålands Musik och Teater förut, men tar nu över helt efter Camila Eskel, som tidigare varit ansvarig för dansen. Målet är att bygga vidare på grunden med högkvalitativ dans för en publik från hela regionen.

Läs gärna en artikel om Åsa, skriven av Nina Marjavaara på Småland Musik och Teater 21 feb 2019:
Vi ska bli ett moderskepp för svensk dans

Bilden ovan: Åsa Edgren, foto Lars Kroon

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.