– En skarp visionär med stort internationellt kontaktnät och över 20 års erfarenhet inom svensk dans. Vi är glada att ta emot Åsa Edgren som ny konstnärlig ledare för dansen på Kulturhuset Spira! hälsar Smålands Musik och Teater.

Åsa Edgren är en erfaren producent och projektledare inom den samtida scenkonsten, med fokus på dans. Hon är en mycket eftertraktad föreläsare på temat International Arts Management. Åsa grundade den framgångsrika kulturutbytesorganisationen Loco Motion 2004 som blev Loco World (LW) 2011. Hon är också en av grundarna av SITE. Åsa Edgren är idag ägare till Loco World och driver den nordiska söksajten MADE IN the web och initiativtagare och redaktör för MADEIN the Nordic Countries.

Åsa har varit inkopplad på danssidan på Smålands Musik och Teater förut, men tar nu över helt efter Camila Eskel, som tidigare varit ansvarig för dansen. Målet är att bygga vidare på grunden med högkvalitativ dans för en publik från hela regionen.

Läs gärna en artikel om Åsa, skriven av Nina Marjavaara på Småland Musik och Teater 21 feb 2019:
Vi ska bli ett moderskepp för svensk dans

Bilden ovan: Åsa Edgren, foto Lars Kroon

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.