I Scenkonst Sörmlands projekt Härifrån får du komma nära, ibland hela vägen hem till olika sörmländska musiker och höra deras musik. Det är folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, klassiska musiker, popmusiker. Och all musik är från Sörmland.

Det var de inställda konserterna och uppskjutna spelningarna i pandemins fotspår som gjorde att Scenkonst Sörmlands musikproducenter Ismo Railisson och Pontus Langendorf satte sig ner och funderade på ett projekt de länge funderat på, men hittills inte haft tid att förverkliga. Men nu!

Härifrån har Scenkonst Sörmland döpt sitt filmprojekt till och siktet är inställt på att dokumentera och sätta ihop en lista över alla de professionella folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, popmusiker och klassiska musiker som bor och verkar inom Sörmlands gränser,  och samtidigt spela in konserter som vem som helst kan njuta av på sociala medier och Scenkonst Sörmlands hemsida.

– Vi vill skapa en bank av sörmländska musiker och samtidigt utnyttja den här tiden på ett vettigt sätt, säger Ismo Railisson.

Filmerna publiceras två i veckan och Scenkonst Sörmland  la upp de första två av tolv filmer den 20 maj . Till dags dato – 26 maj – har de visats drygt 5000 gånger och delats massor av gånger. Inspelningarna och filmningen görs av Niclas Törnblom, från Cineworks Filmproduktion i Vagnhärad.

Se filmerna via Scenkonst Sörmlands hemsida

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.