I Scenkonst Sörmlands projekt Härifrån får du komma nära, ibland hela vägen hem till olika sörmländska musiker och höra deras musik. Det är folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, klassiska musiker, popmusiker. Och all musik är från Sörmland.

Det var de inställda konserterna och uppskjutna spelningarna i pandemins fotspår som gjorde att Scenkonst Sörmlands musikproducenter Ismo Railisson och Pontus Langendorf satte sig ner och funderade på ett projekt de länge funderat på, men hittills inte haft tid att förverkliga. Men nu!

Härifrån har Scenkonst Sörmland döpt sitt filmprojekt till och siktet är inställt på att dokumentera och sätta ihop en lista över alla de professionella folkmusiker, jazzmusiker, världsmusiker, popmusiker och klassiska musiker som bor och verkar inom Sörmlands gränser,  och samtidigt spela in konserter som vem som helst kan njuta av på sociala medier och Scenkonst Sörmlands hemsida.

– Vi vill skapa en bank av sörmländska musiker och samtidigt utnyttja den här tiden på ett vettigt sätt, säger Ismo Railisson.

Filmerna publiceras två i veckan och Scenkonst Sörmland  la upp de första två av tolv filmer den 20 maj . Till dags dato – 26 maj – har de visats drygt 5000 gånger och delats massor av gånger. Inspelningarna och filmningen görs av Niclas Törnblom, från Cineworks Filmproduktion i Vagnhärad.

Se filmerna via Scenkonst Sörmlands hemsida

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.