Även i år sker Kultur i Almedalen digitalt och livesänds den 5 och 6 juli från Junibacken på Djurgården i Stockholm. Kultur i Almedalen kan streamas både via Youtube, www.kulturialmedalen.se och Almedalen Play. Den 6 juli kl. 12 kan du ta del av ett samtal om hur kulturen drar det kortaste strået när den ställs mot t ex sjukvården: ÄR KULTUREN ALLTID DEN STÄNDIGA FÖRLORAREN? Samtalet arrangeras av Länsteatrarna i Sverige och kommer att finnas tillgängligt även i efterhand!

Vad händer när kulturen ställs mot andra samhällsområden, såsom sjukvård? Hur ser prioriteringen ut och varför verkar kulturen alltför ofta bli lidande när det kommer till vad vi väljer att se som viktigast? Ska vi ha kultur eller ska vi bota cancer? Varför inte både och?

Medverkar gör Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige Ska leva, Niklas Hjulström, teaterchef Västmanlands Teater, Emelie Löfmark, produktionsledare Julius Production och Karl Seldahl, konstnärlig ledare Estrad Norr. Samtalet modereras av Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.