– Vi vill att publiken ska roas, oroas och få med sig en upplevelse som stannar kvar, säger Maria Weisby, scenkonstchef och konstnärlig ledare på Scenkonst Sörmland.

Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.

Maria Weisby, scenkonstchef och konstnärlig ledare på Scenkonst Sörmland berättar om verksamheten 2018. Foto Micke Sandström.

Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram emot och förväntar er bli populärast det här året? Och varför tror du det?
Teaterpjäsen Jag kommer härifrån skriven av Anders Duus. Varmt, humoristiskt med livemusik berättas historien om återvändaren som vill hitta sig själv och får hjälp av människor från sin hembygd. Vem är jag, vem blev jag och varför?

Samarbetet med Sveriges nya nationalscen Unga Klara, för mellanstadiet om skam med många artister med olika kompetenser, vilket vi hoppas blir en upplevelse för den unga publiken.

Tre koreografer (Mira Mutka, Anna Öberg och Brian Madika) kommer att med sina olika dansstilar att spridas över länet på offentliga platser och överraska, roa och oroa och bjuda in till delaktighet.

Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på Länsteatern, berätta varför.
Jag är scenkonstchef och vill inte lyfta någon särskild.

På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får ni gensvar/återkopplingar av dem?
I skoluppdraget får vi inskickade utvärderingar. När publiken ökar, som på våra föreställningar på sommaren på Nynäs, förstår vi att ryktet har gått. Vi vill att publiken ska roas, oroas och få med sig en upplevelse som stannar kvar.

 

www.scenkonstsormland.se

 

 

Bilden överst är från Jag kommer härifrån, foto Alexander Crispin.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.