– Teatern ger oss en djupare förståelse för vår samtid och om oss själva, säger Christina Seldahl Lindgren, teaterproducent på Estrad Norr.

Sverigemagasinet har uppmärksammat länsteatrarna stort i sitt senaste nummer. Chefer, konstnärliga ledare, kommunikationschefer och producenter från landets länsteatrar har blivit intervjuade och svarat på frågor om verksamhet och repertoar 2018. Vi har fått tillstånd att publicera intervjuerna. Sverigemagasinet är ett rikstäckande månadsmagasin med turistrelaterade nyheter. Magasinet finns på turistbyråer, hotell, flygplatser och tåg.

Christina Seldahl Lindgren, teater producent på Estrad Norr berättar om verksamheten 2018

Vilken av era kommande föreställningar ser ni mest fram emot och förväntar er bli populärast under året? Och varför tror du det?
Potatishandlaren tror jag kommer att bli väldigt populär. Tredje sommaren vi spelar den och efterfrågan verkar aldrig ta slut att få möta Molins persongalleri från vår mobila scen som gör scenkonsten väldigt tillgänglig för både arrangör och publik. Att den är så populär tror jag består av den folkliga tonen i föreställningen, många känner igen karaktärerna från sitt eget liv.

Vilken uppsättning har varit roligast att framföra under din tid på Länsteatern, berätta varför.
Svårt att välja ut någon, vi har gjort så många fina pärlor. Ska jag peka ut någon så får det bli en av våra stora satsningar som vi gjort under åren som också varit samarbeten med musik- och musikteatern på Estrad Norr.

De som varit en annan sorts utmaning men också väldigt roligt och lärande. 2010 gjorde vi en produktion som hette Vidundret som handlade om Storsjöodjuret och där spelade vi på en vägfärja som la till vid bryggor runt Storsjön, något som aldrig hade gjorts och framför allt väldigt uppskattat av arrangörer och publik. Det är en produktion som verkligen stack ut och fick Teatersverige att höja blicken åt norr.

På vilket sätt hoppas och vill du att ni påverkar era teaterbesökare, och får ni gensvar/återkopplingar av dem?
Vi sätter stort fokus på teater för barn och unga – ett av de absolut viktigaste områdena vi har att satsa på. Det är ju stundens konst, mötet som blir väldigt visuellt och händelserikt och som ibland sätter igång tankens rörelse i en annan riktning än vad de kanske är van vid. Har fått många exempel på det genom åren vid möten med barn- och unga,  även från pedagogerna. Jag hoppas/tror att teatern ger oss en djupare förståelse för vår samtid och om oss själva.

www.estradnorr.se

Bilden överst är från Potatishandlaren, foto Sandra Lee Pettersson

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.