Med Reventberg, projektledare för Norrländsk Passion

Med Reventberg, projektledare för Norrländsk Passion

Med Reventberg berättar om Norrländsk Passion :

”Ett stort nyskapande teateräventyr – Norrländsk Passion – tar form under hösten och våren inför Kulturhuvudstadsåret Umeå2014!

Norrländsk Passion är en bred, humoristisk samtidsbild av människor, livsöden och aktuella samhällsfrågor sprungna ur vår del av Sverige. Med teater, dans, musik och projektioner skapas en stark visuell och poetisk föreställning som kommer att bli något utöver det vanliga.

Regissören och dramatikern Olle Törnqvist har tagit på sig uppdraget att sammanställa och iscensätta detta djärva projekt.

De fyra länsteatrarna; Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Scenkonstbolaget – Teater Västernorrland, Estrad Norr, Jämtland samt Giron Sámi Teáhter som samarbetar för att under maj och juni 2014 först ha premiär i Umeå och därefter turnera i hela Norrland.

Tre unga dramatiker, med rötter i Norrland, har skrivit tre nya pjäser till våra länsteatrar: Camilla Blomqvist för Norrbottensteatern: Tvåhundratusen watt, Gustav Tegby för Västerbottensteatern: Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan och Therese Söderberg för Scenkonstbolaget: Rykten på bygden. Dessa tre pjäser utgör grunden i Norrländsk Passion därtill bidrar Giron Sámi Teáhter med en orkester och från Estrad Norr i Östersund kommer Teater Barda med delar ur dansföreställningen De sociala kongresserna. Som om inte detta var nog, vill vi även att lokala körer ska medverka i föreställningen!

Norrländsk Passion som är den största teaterproduktionen under Kulturhuvudstadsåret, har premiär i Umeå 3 maj 2014 och spelar därefter på turné: Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund, Lycksele, Gällivare, Kiruna, Luleå och Skellefteå.”

Skellefteå september 2013

Med Reventberg
Projektledare för Norrländsk Passion

Löpande info om Norrländsk Passion på denna länk

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.