Michael Johansson, verksamhetsledare på Länsteatrarna i Sverige, rapporterar om verksamheten från kansliet på Birger Jarlsgatan 39:

”- Nu börjar 2019 lida mot sitt slut och det har varit ett spännande år för Länsteatrarna i Sverige. Vi har arbetat aktivt med ett omtag kring organisationen. Vi har tillsammans med medlemmarna stakat ut en ny väg för vad vi vill uppnå och tydliggjort vilka frågor vi vill driva framöver, där ibland den långsiktiga finansieringen för länsteatrarna, värnandet av den kulturella infrastrukturen som länsteatrarna står för, och att vi står upp för den fria konsten.

Vi upplever att vi blir uppmärksammade, i den nationella såväl som den regionala och kommunala politiken. Under 2019 har vi träffat många politiska representanter på evenemang och möten och vi kommer fortsätta med det under det kommande året. En av de politiker som vi kommer att ha kontinuerlig kontakt och dialog med är kulturminister Amanda Lind.

2019 arrangerade vi aktiviteter på Folk och Kultur i Eskilstuna och under Almedalsveckan i Visby och de goda samtalen har genomsyrat dessa. Vi har också haft många bra och givande samtal på våra vår-, höst-, dialog- och scenkonstchefsmöten. Tillsammans ser vi till att vår organisation Länsteatrarna i Sverige ständigt är relevant!

Året har även innehållit ett par förändringar. För det första så har vi flyttat kansliet och hyr nu in oss hos Svensk Scenkonst på Birger Jarlsgatan 39 i Stockholm. Dessutom har vi fått en ny styrelseuppsättning.

Bland de förtroendevalda hittar vi:

 • Robert Uitto, ordförande, Estrad Norr
 • Lena Carlbom, vice ordförande, Teater Halland
 • Yvonne Rock, ledamot, Västanå teater
 • Paul Lindvall, ledamot, Scenkonst Öst
 • Martin Hedqvist, ledamot, Västerbottensteatern

Och bland de adjungerade teatercheferna:

 • Daniel Rylander, teaterchef Byteatern Kalmar Länsteater
 • Lisa Hugoson, teaterchef Dalateatern
 • Kajsa Isakson, konstnärlig ledare Folkteatern Gävleborg
 • Thomas Sundström, teaterchef Länsteatern på Gotland

Under 2020 kommer vi fortsätta arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars förutsättningar.

God jul och Gott nytt år!”

Michael Johansson, verksamhetsledare, Länsteatrarna i Sverige

 

Bilden: Michael Johansson, foto Jonas Jörneberg

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


  Jag vill äta middag 15 november

  Jag vill äta lunch 16 november

  Jag vill äta middag 16 november

  Jag vill äta lunch 17 november  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.