Michael Johansson, verksamhetsledare på Länsteatrarna i Sverige, rapporterar om verksamheten från kansliet på Birger Jarlsgatan 39:

”- Nu börjar 2019 lida mot sitt slut och det har varit ett spännande år för Länsteatrarna i Sverige. Vi har arbetat aktivt med ett omtag kring organisationen. Vi har tillsammans med medlemmarna stakat ut en ny väg för vad vi vill uppnå och tydliggjort vilka frågor vi vill driva framöver, där ibland den långsiktiga finansieringen för länsteatrarna, värnandet av den kulturella infrastrukturen som länsteatrarna står för, och att vi står upp för den fria konsten.

Vi upplever att vi blir uppmärksammade, i den nationella såväl som den regionala och kommunala politiken. Under 2019 har vi träffat många politiska representanter på evenemang och möten och vi kommer fortsätta med det under det kommande året. En av de politiker som vi kommer att ha kontinuerlig kontakt och dialog med är kulturminister Amanda Lind.

2019 arrangerade vi aktiviteter på Folk och Kultur i Eskilstuna och under Almedalsveckan i Visby och de goda samtalen har genomsyrat dessa. Vi har också haft många bra och givande samtal på våra vår-, höst-, dialog- och scenkonstchefsmöten. Tillsammans ser vi till att vår organisation Länsteatrarna i Sverige ständigt är relevant!

Året har även innehållit ett par förändringar. För det första så har vi flyttat kansliet och hyr nu in oss hos Svensk Scenkonst på Birger Jarlsgatan 39 i Stockholm. Dessutom har vi fått en ny styrelseuppsättning.

Bland de förtroendevalda hittar vi:

  • Robert Uitto, ordförande, Estrad Norr
  • Lena Carlbom, vice ordförande, Teater Halland
  • Yvonne Rock, ledamot, Västanå teater
  • Paul Lindvall, ledamot, Scenkonst Öst
  • Martin Hedqvist, ledamot, Västerbottensteatern

Och bland de adjungerade teatercheferna:

  • Daniel Rylander, teaterchef Byteatern Kalmar Länsteater
  • Lisa Hugoson, teaterchef Dalateatern
  • Kajsa Isakson, konstnärlig ledare Folkteatern Gävleborg
  • Thomas Sundström, teaterchef Länsteatern på Gotland

Under 2020 kommer vi fortsätta arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars förutsättningar.

God jul och Gott nytt år!”

Michael Johansson, verksamhetsledare, Länsteatrarna i Sverige

 

Bilden: Michael Johansson, foto Jonas Jörneberg

Välkommen till vårmöte på Teater Halland!

Länsteatrarna i Sverige och Teater Halland hälsar välkommen till vårmöte 9-11 mars 2020 på Teater Halland, Svärdfiskgatan 8 i Varberg.


Jag vill äta middag 9 mars

Jag vill se kvällsföreställningen 9 mars.

Jag vill äta lunch 10 mars

Jag vill äta middag 10 mars

Jag vill se kvällsföreställningen 10 mars.

Jag vill äta lunch 11 marsJag godkänner att denna anmälan är bindande.