Dalateatern avslutar det treåriga projektet ”Dalateatern goes Folk” med ett symposium den 20-21 april; ett kreativt möte där erfarenheter kring skapande, traditioner, konstnärliga discipliner, kultur och konst diskuteras och upplevs.

Under tre år har Dalateatern och Folkmusikens Hus drivit projektet ”Dalateatern goes Folk”. Med i projektet har även varit Dalarnas Hemslöjdsförbund. Syftet har varit att utveckla de konstnärliga uttrycken i folkdans, musik och teater, samt att ”krocka” folkkulturer med populär- och konstkulturella utryck. Ett exempel var sommarteatern Bergtagna i Falun 2017. Läs mer om Bergtagna här.

Dalateatern, Bergtagna, foto Per Eriksson

20-21 april 2018 avslutas ” Dalateatern goes Folk” med ett symposium, ett kreativt möte där erfarenheter kring skapande, traditioner, konstnärliga discipliner, kultur och konst diskuteras och upplevs. Fredag den 20 april är det ”branschdag” och lördag den 21 april är det öppet för alla att delta i samtal, föreläsningar samt musikaliska och sceniska gästspel och kreativa labb med basen i teatern, folkmusiken, folkdansen samt slöjden.

På programmet står föreläsningar med Mustafa Can och Alexandra Pascalidou, föreställningar som musikteaterstycket På andra sidan Swede Hollow med Malin Foxdal, Anders Nygårds och Magnus Zetterlund, dansföreställningarna Passing on och Rhythmania med Anna Öberg och 101 hattar att sparka ner innan jag dör med Silje Onstad Hålien samt  folkmusikföreställningen Långt bort i skogen med Sofia Sandén och Maria Jonsson.

Det blir också utställningar och spännande samtal om teater, folkmusik, folkdans och slöjd utifrån Dalateaterns pjäser I skuggan av Falubränderna och Bergtagna.

På lördagen arrangeras ett samtal om ””Dalateatern goes folk” mellan kostymör, scenograf, slöjdare, museiarkivarie och hemslöjdskonsulent som tar upp mötet mellan teatern och slöjden. Vilka kombinationer uppstod i mötet mellan den folkliga slöjden och det sceniska uttrycket? Vad var det som hände när vi plockade fram en bit kulturhistoria ur arkiven och skapade för någonting okänt? Vad är egentligen folkligt och blev det något ballt av det hela?

Läs mer på www.dalateaterngoesfolk.se, www.dalateatern.se

Branschdag fredag 20 april
Allmänhetens dag lördag 21 april

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.