Den  24 februari  är det Sverigefinnarnas dag och det firas på Finlandsinstitutet i Stockholm – och just denna gång, februari 2015,  med framträdande av Västanå teater.

Den skogsfinska kulturen och en spelmans öde står i fokus när Västanå Teater berättar Lomjansguten – en spelmanssägen, efter Lars Anderssons roman Lomjansguten, – Per Jönsson Lumiainen, Finnskogens mytomspunne spelman – i Berättarladan i Sunne sommaren 2015.

Författaren Lars Andersson som skrivit den kritikerrosade boken Lomjansguten, foto Linde Sjöstedt

Författaren Lars Andersson som skrivit den kritikerrosade boken Lomjansguten, foto Linde Sjöstedt

Boken blir under våren också följetong i Sveriges Radio P 1.

Under kvällen på Finlandsinstitutet  samtalar teaterchef Leif Stinnerbom och författaren Lars Andersson om boken, skådespelaren Björn Söderbäck läser utdrag ur den och musikern Magnus Stinnerbom ger musikaliska smakprov ur föreställningen som har premiär midsommardagen 2015.
Fri entré! Det börjar kl 18:30.

Se hela programmet här

 

Bilden överst: Teaterchef för Västanå Teater Leif Stinnerbom och spelmannen och kompositören Magnus Stinnerbom berättar i toner om Lomjansguten, foto Titti Grahl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.