Den  24 februari  är det Sverigefinnarnas dag och det firas på Finlandsinstitutet i Stockholm – och just denna gång, februari 2015,  med framträdande av Västanå teater.

Den skogsfinska kulturen och en spelmans öde står i fokus när Västanå Teater berättar Lomjansguten – en spelmanssägen, efter Lars Anderssons roman Lomjansguten, – Per Jönsson Lumiainen, Finnskogens mytomspunne spelman – i Berättarladan i Sunne sommaren 2015.

Författaren Lars Andersson som skrivit den kritikerrosade boken Lomjansguten, foto Linde Sjöstedt

Författaren Lars Andersson som skrivit den kritikerrosade boken Lomjansguten, foto Linde Sjöstedt

Boken blir under våren också följetong i Sveriges Radio P 1.

Under kvällen på Finlandsinstitutet  samtalar teaterchef Leif Stinnerbom och författaren Lars Andersson om boken, skådespelaren Björn Söderbäck läser utdrag ur den och musikern Magnus Stinnerbom ger musikaliska smakprov ur föreställningen som har premiär midsommardagen 2015.
Fri entré! Det börjar kl 18:30.

Se hela programmet här

 

Bilden överst: Teaterchef för Västanå Teater Leif Stinnerbom och spelmannen och kompositören Magnus Stinnerbom berättar i toner om Lomjansguten, foto Titti Grahl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.