Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd, scenkonstchefer och konstnärliga ledare välkomna till vårmöte 27-29 mars på Oktoberteatern, mitt i Södertälje. Temat för mötet är ”Länsteatrarna i Sverige”.

På 2019 års vårmöte fokuserar vi på Länsteatrarna i Sverige som förening. Vi diskuterar vilka frågor vi ska driva framöver och på vilket sätt vi ska arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars ställning, villkor och förutsättningar. Vi får besök av kulturminister Amanda Lind på torsdag 28 mars och vi ser verkligen fram emot att prata med henne om länsteatrarnas situation! Svensk Scenkonsts vd Mikael Brännvall kommer till mötet för att samtala med oss om hur våra organisationer kan arbeta i gemensamma kulturpolitiska frågor. Dessutom får vi lyssna på ett panelsamtal om arbetet kring representation på våra scener. Hur långt har vi kommit i vår strävan att öka mångfalden? Var i ligger utmaningarna och hur går vi tillväga för att få förändring?

Det kommer finnas tid för enskilda överläggningar, men också för gemensamma samtal mellan politiker och tjänstemän. Som vanligt kommer vi även få ta del av fantastisk scenkonst, denna gång av Länsteatrarnas nyaste medlem: Oktoberteatern.

Vi får se Oktoberteaterns föreställning Invasion!, foto Jonas Holmberg

Oktoberteatern firade faktiskt 40 år i Södertälje förra året! Teatern startades 1978 av en fri grupp från Malmö som kallade sig Musikteatergruppen Oktober. Ninne Olsson var med från starten och är idag konstnärlig ledare för Oktoberteatern – som blev medlem i Länsteatrarna i Sverige 2017.

– Vi har en mångkulturell, ung ensemble som spelar för en av landets mest mångkulturella barn- och ungdomspublik, vi driver teaterlekstudios, skriver och spelar vuxendramatik, gör musikaliska salonger och har en rad smällfeta succéer på meriten trots en mycket blygsam budget, beskriver Ninne verksamheten på Oktoberteatern. Läs gärna mer om Oktoberteatern under rubirken FOKUS PÅ.

Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar er hjärtligt välkomna!

Åsa Kratz, Ordförande Länsteatrarna, Anna Rautio, Verksamhetsledare Oktoberteatern

Läs programmet här: Program Länsteatrarnas vårmöte 2019

 

Dialogmöte 22-23 augusti på Clarion Hotell i Stockholm

Välkommen till Dialogmöte 22 - 23 augusti - med start kl. 18.00 den 22/8 och avslut ca kl. 16.00 den 23/8 - på Clarion Hotell Stockholm, Ringvägen 98, 104 60, Stockholm.
Kostnad: 2800kr (självkostnadspris för kost och logi). Sista anmälningsdag är den 23 /6. Anmälan är bindande. Avbokning efter den 10/8 kommer debiteras.



Jag godkänner att denna anmälan är bindande.


Scenkonstchefsmöte 29-30 augusti på Clarion Hotell i Stockholm

Välkommen till Scenkonstschefsmöte 29 - 30 augusti ,kl 10.00 - 16.00 båda dagarna, på Clarion Hotell Stockholm, Ringvägen 98, 104 60, Stockholm.
Kostnad: 800kr per dag - faktureras i efterhand. Sista anmälningsdag är den 29 /6. Anmälan är bindande. Avbokning efter den 10/8 kommer debiteras.


Jag vill delta den 30 aug



Jag godkänner att denna anmälan är bindande.