Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd, scenkonstchefer och konstnärliga ledare välkomna till vårmöte 27-29 mars på Oktoberteatern, mitt i Södertälje. Temat för mötet är ”Länsteatrarna i Sverige”.

På 2019 års vårmöte fokuserar vi på Länsteatrarna i Sverige som förening. Vi diskuterar vilka frågor vi ska driva framöver och på vilket sätt vi ska arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars ställning, villkor och förutsättningar. Vi får besök av kulturminister Amanda Lind på torsdag 28 mars och vi ser verkligen fram emot att prata med henne om länsteatrarnas situation! Svensk Scenkonsts vd Mikael Brännvall kommer till mötet för att samtala med oss om hur våra organisationer kan arbeta i gemensamma kulturpolitiska frågor. Dessutom får vi lyssna på ett panelsamtal om arbetet kring representation på våra scener. Hur långt har vi kommit i vår strävan att öka mångfalden? Var i ligger utmaningarna och hur går vi tillväga för att få förändring?

Det kommer finnas tid för enskilda överläggningar, men också för gemensamma samtal mellan politiker och tjänstemän. Som vanligt kommer vi även få ta del av fantastisk scenkonst, denna gång av Länsteatrarnas nyaste medlem: Oktoberteatern.

Vi får se Oktoberteaterns föreställning Invasion!, foto Jonas Holmberg

Oktoberteatern firade faktiskt 40 år i Södertälje förra året! Teatern startades 1978 av en fri grupp från Malmö som kallade sig Musikteatergruppen Oktober. Ninne Olsson var med från starten och är idag konstnärlig ledare för Oktoberteatern – som blev medlem i Länsteatrarna i Sverige 2017.

– Vi har en mångkulturell, ung ensemble som spelar för en av landets mest mångkulturella barn- och ungdomspublik, vi driver teaterlekstudios, skriver och spelar vuxendramatik, gör musikaliska salonger och har en rad smällfeta succéer på meriten trots en mycket blygsam budget, beskriver Ninne verksamheten på Oktoberteatern. Läs gärna mer om Oktoberteatern under rubirken FOKUS PÅ.

Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar er hjärtligt välkomna!

Åsa Kratz, Ordförande Länsteatrarna, Anna Rautio, Verksamhetsledare Oktoberteatern

Läs programmet här: Program Länsteatrarnas vårmöte 2019

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.