Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd, scenkonstchefer och konstnärliga ledare välkomna till vårmöte 27-29 mars på Oktoberteatern, mitt i Södertälje. Temat för mötet är ”Länsteatrarna i Sverige”.

På 2019 års vårmöte fokuserar vi på Länsteatrarna i Sverige som förening. Vi diskuterar vilka frågor vi ska driva framöver och på vilket sätt vi ska arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars ställning, villkor och förutsättningar. Vi får besök av kulturminister Amanda Lind på torsdag 28 mars och vi ser verkligen fram emot att prata med henne om länsteatrarnas situation! Svensk Scenkonsts vd Mikael Brännvall kommer till mötet för att samtala med oss om hur våra organisationer kan arbeta i gemensamma kulturpolitiska frågor. Dessutom får vi lyssna på ett panelsamtal om arbetet kring representation på våra scener. Hur långt har vi kommit i vår strävan att öka mångfalden? Var i ligger utmaningarna och hur går vi tillväga för att få förändring?

Det kommer finnas tid för enskilda överläggningar, men också för gemensamma samtal mellan politiker och tjänstemän. Som vanligt kommer vi även få ta del av fantastisk scenkonst, denna gång av Länsteatrarnas nyaste medlem: Oktoberteatern.

Vi får se Oktoberteaterns föreställning Invasion!, foto Jonas Holmberg

Oktoberteatern firade faktiskt 40 år i Södertälje förra året! Teatern startades 1978 av en fri grupp från Malmö som kallade sig Musikteatergruppen Oktober. Ninne Olsson var med från starten och är idag konstnärlig ledare för Oktoberteatern – som blev medlem i Länsteatrarna i Sverige 2017.

– Vi har en mångkulturell, ung ensemble som spelar för en av landets mest mångkulturella barn- och ungdomspublik, vi driver teaterlekstudios, skriver och spelar vuxendramatik, gör musikaliska salonger och har en rad smällfeta succéer på meriten trots en mycket blygsam budget, beskriver Ninne verksamheten på Oktoberteatern. Läs gärna mer om Oktoberteatern under rubirken FOKUS PÅ.

Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar er hjärtligt välkomna!

Åsa Kratz, Ordförande Länsteatrarna, Anna Rautio, Verksamhetsledare Oktoberteatern

Läs programmet här: Program Länsteatrarnas vårmöte 2019

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.