Scenkonst Sörmland spelar Skamceremonin för både konventdeltagare på Folk och Kultur och allmänheten på lördag den 9 februari kl 10 och kl 13. Det är fri entré och det är först till kvar som gäller. Scenkonst Sörmland håller sedan 2014 till på John Engellaus gata 3 i Munktellstaden, där det finns en konsertsal, blackbox, dansstudio och kontor.
– Vi tycker det är jätteroligt att vi finns på plats mitt i området för Folk och Kultur, säger Lisa Lach, marknadsansvarig på Scenkonst Sörmland. -Och de som inte sett våra lokaler än är hjärtligt välkomna till det som händer i vårt hus och kolla in hur fint vi har det!
Skamceremonin, foto Märta Thisner
Skamceremonin är en samproduktion mellan Scenkonst Sörmland och Unga Klara i Stockholm. Under 2018 inleddes ett 3-årigt utvecklingsprojekt där scenerna lär känna varandras organisationer och sätt att arbeta.
– Vi har valt att samarbeta med Unga Klara på grund av deras långa erfarenhet av barnperspektiv, normkritik, kollektiva researchmetoder och arbete med referensgrupper som vi vill ta med in i vårt arbete med barn och unga i Sörmland, berättar Yvonne Granath, producent på Scenkonst Sörmland. – Tanken har också varit att ha samtal och processer kring former för hur en regional institution kan genomföra längre och fördjupade samarbeten med fri grupp.
Nu är parterna inne på andra året och samproducerar Skamceremonin – för mellanstadiet. Föreställningen spelades på Unga Klara i Stockholm för en offentlig publik under hösten 2018, med premiär den 12 oktober. Våren 2019 ska Skamceremonin vidare ut på turné i de sörmländska mellanstadieskolorna och kommer att spelas vid drygt 100 tillfällen för c:a 5000 elever.
Skamceremonin är en föreställning som vill sticka hål på och göra upp med skammen så att den försvinner, spricker eller blir till något helt annat. Pjäsen regisseras av Gustav Deinoff, efter ett manus av Åsa Lindholm. För ljud och kompositioner står Eric Bibb, amerikansk singsong-writer och bluesmusiker, bosatt i Sverige. Läs mer
Under Folk och Kultur arrangerar Scenkont Sörmland också:
Film: Till Drömmarnas Land, filmvisning och samtal med regissören, Svenska Kyrkan
Onsdag 18.30 – 20.30 – Scenkonst Sörmland (Konsertsalen)
Konsert: Camerata Nordica och Melodie Zhao, Scenkonst Sörmland
Fredag 19.00 – 20.30 – Lokomotivet
Film: Moa Martinson Landsmodern, Produktionsgruppen Wechselmann AB
Fredag 19.00 – 21.00 – Scenkonst Sörmland (Konsertsalen)
Scenkonst Sörmlands hemsida
Bilden överst: Skamceremonin, foto Märta Thisner
Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023
Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.
Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.
Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.
Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se
Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.
Varmt välkommen!